A kanadai profi kosárlabdázók bitcoinban is kaphatják fizetésüket

Az észak-amerikai kontinensen a legismertebb profi kosárlabda-bajnokság, az NBA, ez nem kérdés. Az Egyesült Államok bajnokságában eredetileg két kanadai csapat is szerepelt, a Vancouver Grizzlies és a Toronto Raptors, de aztán anyagi megfontolások miatt a Grizzlies Memphisbe tette át székhelyét. De egész Kanadában nem egyetlen profi csapat van, hiszen a Kanadai Elit Kosárlabda Liga (CEBL) 2017 óta igyekszik lehetőséget biztosítani a kanadai profi csapatoknak is. Jelenleg 7 csapat szerepel itt, hasonló módon van felépítve a struktúra, mint az NBA-ben. Nem titkolt szándéka az alapítóknak egy hasonló lebonyolítású sorozatot kialakítani.

A CEBL profi kosarasai bitcoinban kaphatnak fizetést

És most a CEBL bejelentette, hogy lehetővé teszi játékosai számára, hogy fizetésük egy részét bitcoinban kapják. Ennek hátterét a CEBL és a kanadai bitcoin tőzsde, a Bitbuy partnersége adja. Ahogy a liga vezérigazgatója elmondta, évről-évre egyre jobban fejlődik a bajnokság és szeretnének lépést tartani a technológiákkal is. Így a jövőre gondolnak a lehetőség bevezetésével. Természetesen a döntést az is segített megtámogatni, hogy a Bitbuy jelentősebb összeget fektet be a kanadai profi kosárlabda-liga fejlesztésébe. A most bejelentett lehetőség folyamata szerint a Bitbuy fogja majd a kanadai dollárban kapott fizetések egy részét bitcoinná konvertálni. Majd a játékosok tárcáiba mozgatja az összeget. És a 300 ezer ügyféllel rendelkező tőzsde a liga hivatalos főszponzora is lesz.

Értelemszerűen a tőzsde vezetése a kanadai sport támogatását hangsúlyozta valamint azt, hogy népszerűsíteni kívánják a kriptovalutákat, mint dolgozóknak, sportolóknak adott fizetési formát. Azért történelmi eseményről nem beszélhetünk, hiszen az észak-amerikai kontinensen az NFL-játékos, Russell Okung lett az első, aki profi sportolóként a fizetése egy részét bitcoinban kapta. Azóta viszont már elég sok játékos kap BTC-t havonta, a CEBL bajnokságában pedig Kimbal Mackenzie lesz az első, aki így is kap majd juttatást. Ő maga azt emelte ki a lehetőség kapcsán, hogy így 10-20 éves időtartam végén jelentősen nagyobb vagyonnal fog majd rendelkezni. Tehát ez a gyermekeinek is szóló befektetés lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük