“A készpénz szemét, 2030-ra a bitcoin 500 ezer dollár lesz” – Winklevoss

Egy hétfői interjú során Tyler Winklevoss, a Gemini kriptotőzsde társalapítója és vezérigazgatója, valamint ikertestvére, Cameron Winklevoss elmagyarázták, miért várnak 500 ezer dolláros bitcoint 2030-ra.

Az interjú a CNBC „Squawk Box” című műsorában készült a két bitcoin milliárdossal. A műsorvezető azzal kezdte a beszélgetést, hogy megkérdezte a fivéreket, mit szólnak a bitcoin drámai áremelkedéséhez. Tyler Winklevoss így válaszolt:

„Azt feltételezzük, hogy a bitcoin a második arany, ami szét fogja rombolni az aranyat. Ha ez megtörténik, akkor a bitcoinnak 9 billió dolláros piaci kapitalizációja lesz. Szóval úgy gondoljuk, hogy a bitcoin egy nap az 500 000 dollárt is el fogja érni. Tehát legyél HODLER 18 000 dollárnál, ha pedig még nincs bitcoinod, akkor ez egy kiváló vásárlási lehetőség, hiszen utána akár 25-ször is többe kerülhet.”

Cameron Winklevoss ezután kijelentette:

„Azt hiszem, sok befektető rájön arra, hogy odakint az infláció kísért. Úgy gondolom nem kell sokat vitázni azon, hogy az Egyesült Államokban drámain nőtt az államadósság, a pénznyomtatás mindennapos, és ez ellen valahogy védekezni kell. Szerintem sokan kezdenek ráeszmélni arra, hogy a bitcoin valójában a legjobb védekezési módszer, mely innen 25–40-szeres növekedést is képes elérni. Nem hiszem, hogy az univerzumban létezik még egy olyan eszköz, amely ilyen szintű potenciált és védelmet biztosítana az inflációval szemben. Az arany egy igazi klasszikus. Ha a hetvenes években lennénk, valószínűleg aranyat vásárolnánk és tartanánk, de ma már van bitcoinunk. “

A műsorvezető ezután azt kérdezte Tyler-től, hogy mit gondol a Coinbase vezérigazgatójának aggodalmairól a kriptotárcákkal kapcsolatban felmerülő szabályozás miatt. Tyler erre azt válaszolta:

„A bitcoin még a részvényekhez képest is az idei év legjobban teljesítő eszköze. Még 2013-ban felmerült egy kérdés, hogy a bitcoin törvényen kívülinek számít-e. Ezen már régen túl vagyunk. Hiszünk az értelmes, átgondolt szabályozásban, korábban is így járt el az Egyesült Államok, szerintünk a jövőben is ezt az utat fogja követni. Úgy gondoljuk, hogy a bitcoinnal is így lesz.”

A beszélgetés a bitcoin általános elfogadására terelődött. Cameron ezzel összefüggésben azt mondta: “Úgy gondoljuk, hogy a bitcoinnak nem kell csereeszközzé válnia, hanem jobb menedékeszköznek kell lennie, mint az arany.”

Majd Tyler hozzátette: „Senki sem fizet arannyal a kávéért…”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük