A kiadós heti rali után megfázott péntekre a Bitcoin

A Bitcoin (BTC) pár óra leforgása alatt 7300 dollárig korrigált magával ragadva a teljes kriptopénz piacot, de a hosszú távú pozitív hangulat továbbra is a levegőben lóg.

Megtorpant a Bitcoin és altcoin heti rali

Hirtelen vége szakadt a Bitcoin (BTC) heti rali szezonjának és több száz dollárt vesztett értékéből néhány óra leforgása alatt. A 8000 dolláros régióból egészen a 7300 dolláros tartományig korrigált rekordnagyságú 30 milliárd dolláros kereskedési volumen mellett. Az altcoinok a bitcoinnal együtt 5-10%-os veszteségekbe mentek át vagy közel vannak, hogy negatívba menjenek át.

heti rali
BTC/USD 4 órás chart, Coinbase | Forrás: TradingView

Az elmúlt napok kereskedési napjai tele voltak pozitív hírekkel és sokan már abban reménykedtek, hogy a friss lendület akár 10 000 dollár fölé repítheti az árfolyamot. A Binance több órás karbantartási munkája, mely során nem lehetett kereskedni a világ legnagyobb tőzsdéjén, az árfolyam nem érezte meg, ellenben a Cryptopia által bejelentett negatív hír rámutatott, az erősödés még gyenge lábakon áll.

Vinny Lingham, a Civic társalapítója már korábban előrejelezte a korrekció elkerülhetetlenségét, ám azt is hozzátette, a BTC trend sokkal erősebb, mint az időszakos esés:

“A bitcoin emelkedő fázisba lépett a 3100-as alj óta. Az esésekre úgy kell tekinteni, mint jó vásárlási lehetőségek, hacsak nem esünk a 6200-as támasz alá. Figyeljetek a hálózati dugókra és díjakra, melyek drágává válhatnak, ha túl gyorsan teszteljük a 20K-t.”

Egy lehetséges oka az esésnek a margin kereskedés a BitMEXen, ami egy lapáttal még rá is tett az esés nagyságára.

Egy másik variáció szerint a BTC esés a Tether-exit (USDT) számlájára írható. A friss eladási hullám során mindössze a volumen 62%-a történt USDT-ben és egyre többen váltanak alternatív stabilcoinokra vagy dollárra. Az USDT ennek ellenére extrém túlreprezentált a napi kereskedésben.

Webtárhely, dedikált VPS szerverek Bitcoinért Izlandon

A BTC gyengélkedés egybeesik az USDT Ethereumba áramlásával, ami elérte a 2.4 milliárd dollárt egyetlen nap alatt a korábbi 1 milliárdról. Emellett sokan váltottak BTC-t ETH-re, a korábbi napok napi egymilliárdos volumene után 1.9 milliárd volt tapasztalható. Az ETH ennek ellenére a legnagyobb nyertese a felfutásnak, 1 hét alatt 37%-ot erősödött a bitcoin szerénynek mondható 16%-ával szemben.

A kriptopénz piacokon semmi sem garantált, amilyen gyorsan fut fel egy eszköz ára, olyan gyorsan hullhat a mélybe. A BTC dominancia szintén nincs kőbe vésve: a hét közepi 60%-ról már újra csak 56%-on van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük