Kínai tőzsdén kereskedett cég is beszállt a bitcoin és ethereum felhalmozásba

Egy kínai részvénytársaság, a Meitu 22 millió dollár értékben vásárolt Ethereumot, továbbá 17 millió dollárért vásárolt Bitcoint. Ezzel ez a cég lett az első részvénytársaság, aki az Ethereumot is bevette pénzügyi könyveibe.

Bitcoin és Ethereum vásárlása…

Valószínűleg itt Európában még kevesen hallottak a Meituról. De most ez a kínai fotóalkalmazást fejlesztő vállalat eléggé felpezsdítette az Ethereum közösséget.

A kínai képszerkesztő alkalmazást fejlesztő céget listázza a hongkongi tőzsde is, és nagyon népszerű Kínában azok körében, akik képeiket szebbé akarják varázsolni. A cég 2021. március 5-én nyilvánosságra hozta, hogy a világ legnagyobb kapitalizációjú kriptovalutáiból több mint 40 millió dollár értékben van a tulajdonában.

“A Csoport 15 000 ethert és 379,1214267 Bitcoint vásárolt, mindkét kriptovalutát nyílt piaci tranzakciókban 2021. március 5-én vásárolták, összesen mintegy 22,1 millió, illetve 17,9 millió dollár értékben.” – nyilatkozta a cég.

Hozzátették, hogy a vásárlásokat a vállalat igazgatótanácsa által korábban jóváhagyott „kriptovaluta befektetési terv” alapján hajtották végre, amelynek keretében a Meitu akár 100 millió dollár értékben vásárolhat különféle kriptovalutákat. A vásárlásokra fordított pénz kizárólag a meglévő készpénz tartalékaiból és a 2016-os első nyilvános ajánlattételből (IPO) származó „egyéb fennmaradó bevételből” származhat.

A hivatalos adatok szerint a Meitu tavaly több mint 107 millió dolláros nyereséget ért el, főleg abból, hogy reklámfelületeket adott el az alkalmazásában. A cégnek nincs más jelentős bevételi forrása, de a kriptovásárlás ezt megváltoztathatja.

A Meitu illetékesei azt mondták, hogy a kriptovaluták értékének növekedésére számítanak az elkövetkező időkben. Ezenkívül elmagyarázták, hogy a jövőben nem szeretnének készpénzt, mint eszközt tartani:

“Az igazgatóság úgy véli, hogy a kriptovaluták értékének bőven van tere a felértékelődésre. Ha a társaság vagyonának egy részét kriptovalutákba fektetik, az diverzifikációként is szolgálhat a készpénz tartásában.”

A pénznyomtatás mozgáshoz vezetett

Meitu szerint a központi bankok pénzkínálatának agresszív növekedése miatt csökkent a készpénz értéke a treasury elszámolásaikban. Ez utalás volt arra, hogy a központi kormányok az elmúlt években burjánzó és szüntelen pénznyomtatást végeztek. A piaci megfigyelők szerint ez a tevékenység hamarosan nagy inflációhoz vezethet és borzalmas hatása lenne az egész kínai gazdaságra.

Eközben számos olyan vállalat és befektető van szerte a világon, akik a kriptopénzek felé fordulnak, hogy megóvják magukat a sivár gazdasági kilátásoktól és a túlzott inflációtól való félelemtől, amire az elkövetkező években számítanak.

A legtöbb vállalkozás ragaszkodik a Bitcoinhoz. A Meitu vásárlása mégis azt mutatja, hogy a cégek nem riadnak vissza az Ethereumtól sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük