A Square 170 millió USD-s Bitcoin vásárlással megduplázta kriptovagyonát

A Square Inc. a mai napon bejelentette, hogy további 170 millió dollár értékű Bitcoint vásárolt. Így a digitális eszköz a cég teljes készpénz állományához képest már 5 százalékos arányt tesz ki. Ez az esemény egy újabb megerősítés arra, hogy a nagy mainstream intézményi befektetők is egyre nagyobb értéket tulajdonítanak a kriptovalutáknak

„Miért csináljuk ezt? Úgy gondoljuk, hogy az internetnek natív pénznemre van szüksége, és hisszük, hogy a Bitcoin az,” – nyilatkozta Jack Dorsey vezérigazgató a mai negyedéves befektetői call során.

A Square volt az első olyan nyilvános részvénytársaság, amely befektetett a piacvezető kriptovalutába, és még 2020 októberében 50 millió dollárért vásárolt Bitcoint. A vállalat most rátett erre egy lapáttal, még többet vásárolt a kriptóból. Céljuk, hogy most több Bitcoin-fókuszú termékkel jelenjenek meg a piacon. Ez olyasvalami, ami Dorsey szerint igazodik a Square stratégiájához, hogy még több ösztönzőt adjanak az ügyfeleiknek. Erre most meg is van a lehetőség, mivel a vállalategyre nagyobb kripto vagyonnal rendelkezik.

A Square Cash App-jának decemberben több mint 36 millió havi aktív felhasználója volt. Ez 50%-kal több, mint a tavaly előtti szám. Dorsey szerint:

“Láttuk, hogy az ügyfelek növelték a peer-to-peer tranzakciókon felüli termékek használatát, ideértve a Visa Cash Card, Cash Boost és Bitcoin alkalmazását.”

Square Cash

Nagyon jól ment a Square Bitcoin boost szolgáltatása

Valójában a vállalat nemrégiben elindította a Bitcoin boost funkciót is, amely lehetőséget nyújt a felhasználóknak arra, hogy minden bankkártyával való vásárlás után Bitcoint szerezzenek maguknak.

Ezenkívül a Square azt is elárulta, hogy 2020 negyedik negyedévében az egy ügyfélre jutó Bitcoin kereskedési mennyiség több mint 2,5-szeresére emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Az említett növekedést mind a meglévő, mind az új ügyfelek vásárlási aktivitása vezérelte.

Nem meglepő, hogy a piac egészére kiterjedő bikafutamnak megfelelően a kripto-adoptációs ráták az utóbbi időben nagyon megugrottak. Egymillió ügyfél vásárolt Bitcoint csak 2021 januárjában. Ehhez képest az aktivitás még nagyon alacsony volt az előző évben. Akkor még csak 3 millió ügyfél vásárolt Bitcoint, ha a teljes évet nézzük. Ergo, nagyon is érthető, hogy a Square Inc. miért „duplázza meg” a Bitcoin vásárlásait.

“Emellett továbbfogjuk növelni a Bitcoin iránti elkötelezettségünket is, és új módszereket keresünk termékcsaládjaink összekapcsolására a Cash App-on belül,” emelte ki Dorsey.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük