Fenyegető emaileket kaptak a Ledger felhasználók miután további 20 ezer felhasználó adata szivárgott ki

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Egy nappal azután, hogy a Ledger bejelentette, hogy további 20 ezer Ledger felhasználó adata szivárgott ki, a felhasználók fenyegető emaileket kaptak. A csalók azzal próbálnak kriptót kizsarolni a felhasználóktól, hogy a családtagjaik testi épségével fenyegetik meg őket.

Megfenyegették a Ledger felhasználókat

A hardveres tárcákat gyártó Ledger-nél további 20 ezer felhasználó adata szivárgott ki. A csalók pedig sorra fenyegetik meg az adatszivárgásban érintett felhasználókat. A zsaroló vagy zsarolók a Darrin Burlew és a Denni Hornig név mögé bújva küldték el a fenyegető emaileket. A Crypthomie nevű Reddit felhasználó például arról számolt be, hogy a Ledger tárcát használó édesapja a tegnapi napon kapta meg az emailt. Az üzenet tartalmazta az édesapja nevét, címét és telefonszámát is. A zsaroló 0,3 Bitcoint vagy 10 Ethereumot kér 24 órán belül, különben a szerettei testi épsége bánhatja.

“El tudod képzelni az összes lehetséges következményt, ami veled és a szeretteiddel megtörténhet?”

“Remélem nem teszel tönkre mindent azáltal, hogy rossz döntést hozol meg.” – részlet az emailekből.

A fenyegető emailek egyike:

Fenyegető email
Forrás: @SalehAhmedd_ Twitter felhasználó

Sokan úgy gondolják, hogy az emailek csak üres fenyegetések, amikkel a csalók szerencsét akarnak próbálni. Hátha sikerül egy kis pénzre szert tenniük a félelemkeltéssel. Azonban a tény, hogy az üzenetben a felhasználók valódi címe szerepel és a családtagok is említésre kerültek, nagyon is aggodalomra ad okot. A fent említett Reddit felhasználó például úgy gondolja, hogy a Ledger-nek mindenképpen lépnie kell valamit a zsarolással kapcsolatban.

A Shopify a felelős?

A felhasználók adatai a Ledger szerint a Shopify-on keresztül szivárogtak ki, ezért a cég ezúttal a Shopify platform “szélhámos” dolgozóit okolja az eseményekért. A Ledger háza tájékán nem ez az első adatlopási botrány. Tavaly júniusban és júliusban több mint 1 millió felhasználói email címhez és más személyes adatokhoz jutottak hozzá illetéktelenek, amelyek a múlt hónapban nyilvánosságra is kerültek.

A vállalat a kiszivárgott adatokkal történő további visszaélések megelőzése érdekében egy elemző céggel, a Chainanalysis-szel fog együttműködni. Továbbá 10 Bitcoin értékben nyomravezetői díjat is felajánlott a Ledger annak, aki segít a csalók nyomrakerítésében. A Ledger felhasználók mindenesetre közel sem elégedettek a Ledger válaszával, kompenzációt szeretnének kapni a cégtől a bekövetkezett károkért.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.