A korábbi herce-hurca után elérhető az UniSwap appja az Apple készülékein

Az Uniswap Labs, az Uniswap nevű decentralizált kereskedelmi platform mögött álló fejlesztő cég bejelentette, hogy tárcaalkalmazása végre elérhető az App Store-ban.

Az Uniswap tárcaalkalmazása mostantól elérhető az Egyesült Államokban és még néhány másik országban.

“Az Apple engedélyezte az alkalmazás használatát a világ több országában” – olvasható az Uniswap közleményében.

Az Uniswap Wallet lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kriptovalutákkal kereskedjenek az Ethereum mellett a Polygon, az Arbitrum és az Optimism hálózatokon is.

Márciusban még az Uniswap részéről azt nyilatkozták, hogy nem tudni mi az oka, de az Apple nem engedélyezte az alkalmazás App Store-ba való kerülését.

Most azonban úgy tűnik, bármi is volt a fennakadás oka, sikerült kiküszöbölni a problémát. Arról egyelőre nincs hír, hogy tervezik-e további országokban, régiókban is bevezetni, és ha igen, várhatóan mikor kerül rá sor.

Az Uniswap tárcaalkalmazásnak jó néhány komoly vetélytárssal kell megharcolnia a felhasználók kegyeiért, mint például a MetaMask, a Coinbase Wallet vagy az Amerikában népszerű, de hazánkban nem elérhető Robinhood.

Az Apple viszonya egyébként a kriptovaluták világához elég ellentmondásos. A cég nemrégiben szigorított az NFT-kkel kapcsolatos álláspontján. Az App Store korábbi igazgatója, Phillip Shoemaker ugyan tagadta, hogy az Apple az első naptól kezdve a kriptók ellen foglalna állást, de eléggé megnehezítette több kriptós app használatát is. Azt viszont érdemes megemlíteni, hogy a Bitcoin fehérkönyv már régóta ott figyel az Apple számítógépein, ami arra enged utalni, hogy mégsem veti meg a cég a technológiát.