A Kraken leveszi platformjáról a Monero kriptovalutát Nagy-Britanniában

Alig pár napja írhattunk arról, hogy a Gemini kriptotőzsdéje is listázta a Shiba Inu mémcoinját, ami komoly lendületet adott az árfolyamának is. De például egy másik mémcoin, a Floki Inu is kezd egyre nagyobb népszerűségre szert tenni és egyre több tőzsde listázza. Ezen fejlemények tükrében okozott nagy meglepetést sokaknak, hogy brit biztonsági és megfelelőségi okokra hivatkozva a Kraken delistázta a Monerót brit ügyfelei számára.

A Monero a tőzsdék döntései ellenére is nagyon népszerű

A világ 8. legnagyobb kriptotőzsdéje a hatósági szabályoknak való nem megfelelőség miatt vette le platformjáról a coint brit ügyfelei számára. A Reddit fórumán osztottak meg brit Kraken-ügyfelek egy levelet, amiben a tőzsde tájékoztatta őket döntéséről. A döntés eredményeként az XMR kereskedési tevékenységet is beszüntetik a tőzsdén november 26-án a britek számára. Talán mondanunk sem kell, de a probléma az Egyesült Királyságban a Moneróval az adatvédelemhez kötődik, hiszen ezt a coint hívhatjuk privátcoinnak is. Titkosítási módszerek segítségével egy tranzakció minden nyomát eltávolítja a blokkláncból. Így pedig nem lesz elérhető a tárcacím, a tranzakció összege, a dátum és semmilyen más adat, ami azonosítaná a tranzakciót végrehajtó feleket.

Kraken levél

Pontosan ezért annyira népszerű a Monero a darkweben és a kriptobűnözők között is. Ez a megítélés az elmúlt években elég komolyan érintette a Monerót, hiszen tavaly a Bittrex is levette platformjáról a coint. A szabályozásoknak való nem megfelelőség miatt idén már egyszer a Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong is kategorikusan kijelentette, hogy nem fog felkerülni a tőzsdére az XMR. Ez mondjuk nem nagyon érdekli a privátcoinokat kedvelőket. Hiszen ezeknek összesen 15 milliárd dollárnál is nagyobb piaci kapitalizációjuk van. A Monero egy év alatt 109%-ot növelt az értékén és épp múlt héten ért történelmi csúcsra a napi tranzakcióinak száma. Egyértelmű tehát, hogy akinek teljes anonimitásra van szüksége, azt semmi nem fogja eltántorítani attól, hogy XMR-t használjon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük