A kriptó használatának 10 aranyszabálya, avagy a Binance doktrínája

A Binance, a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, a minap az egyre fokozódó szabályozások kereszttüzében kiadta saját koncepciójának szinopszisát. Álláspontjuk szerint „minden embernek egyenlő hozzáférést kellene biztosítani az olyan pénzügyi eszközök alkalmazásához, mint amilyen a kriptó is. Ez nagyban hozzájárulna a gazdasági függetlenség fejlődéséhez is.”

A kriptovilágban döntő szerepet betöltő Binance „A kriptovaluta használók 10 alapvető joga” címen megjelentetett publikációján keresztül szeretné elérni a szektor mihamarabbi szabályozását. A nagy gonddal és óvatossággal megfogalmazott kiadvány az innováció előremozdítását hivatott kieszközölni az ágazat szereplői között.

A közlemény kulcskérdései közé tartozik többek között a pénzügyi integráció, a rugalmas szabályozás, a személyes adatok titkossága, a megbízható biztonsági feltételek és a kriptók kereskedelmére vonatkozó rendeletek.

A Binance-nek a múltban már több ízben meggyűlt a baja a különböző szabályozó szervekkel, így különösen nagy hangsúlyt fektetnek a jogszabályok pontos és korrekt betartására. Az is megesett már, hogy egyszerre több ország indított a vállalat ellen eljárást. Azzal vádolták a céget, hogy törvénytelen módon, a szabályozási görbe megelőzésével próbálta meg lekörözni versenytársait. CZ, vagyis Changpeng Zhao, a kriptotőzsde vezérigazgatója tagadta a vádakat és az aprólékosabb szabályozás bevezetését indítványozta.

Annak érdekében, hogy az ehhez hasonló gikszereket a jövőben megelőzzék, a Binance olyan módszereket vezetett be, amely lehetővé teszi a cég ügyleteinek könnyű és átlátható koordinálását. Azt viszont fontos megemlíteni, hogy a világ más részein működő kriptovalutákkal kereskedő tőzsdék kötelezve voltak arra, hogy valós központokat hozzanak létre. Ezzel szemben a Binance szinte dicsekszik azzal, hogy ők még mindig nem rendelkeznek efféle centrummal. Viszont a híresztelések arra engednek következtetni, hogy rövid időn belül ők is behódolnak majd ennek az elvárásnak.

Binance CZ

A Binance támogatja a szabályozások bevezetését

A közlemény hetedik pontja szerint „a szabályozás és a fejlődés nem zárják ki egymást.” A tizedik szegmens pedig elismeri, hogy a „kriptó szabályozás elkerülhetetlen.” A lábjegyzetben emellett az olvasható, hogy „ha kibúvót keresel, itt nem fogod megtalálni. A reguláció közeledik. Úgy véljük, hogy a lehető legpozitívabb irányba fogja megváltoztatni az iparágat.”

Forrás: coindesk.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük