A kriptobányászat hozhatja el a Kánaánt Texasban?

Texas feje, Greg Abbott lelkesen várja a kriptobányászokat az államba, mivel szerinte az iparág segíthet stabilizálni az elektromos hálózatot, amely az utóbbi időben igencsak nehezen tud lépést tartani a megnövekedett kereslettel.

A kormányzó számos más prominens helyi politikussal, többek között Ted Cruz szenátorral és Steve Adler austini polgármesterrel próbálja ajánlatokkal becsalogatni a bányászokat az országba, hogy elindítsák üzemeiket a „magányos csillag államában”. A jelentés szerint a politikusok ugyanis azt remélik, hogy a kriptobányászok elhozzák a várva várt Kánaánt, és jövedelmező iparágukkal nyomást gyakorolhatnak az állam áramszolgáltatóira, hogy fejlesszék infrastruktúrájukat, valamint a hálózat hatékonyságát.

A helyiek az utóbbi időben elég kritikusan fordultak Texas elektromos hálózattal kapcsolatos döntései felé, mivel az a csúcsidőszakban kifejezetten nehezen tudta kielégíteni a keresletet. Emlékezzünk csak vissza a tavalyi télre, amikor az apokalipsztikus hóvihar során bekövetkezett áramkimaradások több száz ember halálát okozták az államban. Ami a jelen helyzetet illeti, Texasban ismét ítéletidő van, ám a hatóságok immár felkészülten várták a vihart. A kriptobányász cégek felkészültek a fokozatos leállásra, valamint az elektromos hálózat terhelésének csökkentésére is.

Lee Bratcher, a Texas Blockchain Council elnöke nemrégiben kifejtette, milyen előnyökkel járna a kriptobányászat jelenléte az államban:

Ez egy rendkívül működőképes iparág, adóbevételeket hoz, munkahelyeket teremt, és egyúttal erősíti az elektromos hálózatot is” – mondta. Hozzátetette továbbá, hogy a kormányzó rendkívül támogatóan fordul a kriptobányászat és az államban már jelenleg is működő, 27 bányászati tevékenység felé.

Ted Cruz pedig, aki egyébként 2013 óta texasi szenátor, nemrégiben úgy döntött, ideje, hogy ne csak a szája járjon, hanem cselekedjen is. Ennek érdekében január 25-én 15 és 50 ezer dollár közötti értékben vásárolt bitcoint a River brókercég segítségével. Megjegyzendő, hogy mindez akkor történt, amikor szeretett kriptovalutánk már egyébként sem volt jó passzban, és 36-37 ezer dollár körül mozgott az árfolyama.