A kriptopiac a rossz hírek ellenére kilőtt tegnap

A kriptovaluták piacán annak ellenére volt kisebb mértékű emelkedés az árfolyamokban, hogy az Egyesült Államok jegybankja 75 bázispontos kamatemelést jelentett be július 27-én. A szakértők szerint ez azért történt így, mert a piaci szereplők jóval nagyobb emelésre számítottak. A bitcoin árfolyama a cikk írásakor egészen 23 ezer dollárig jutott, azután, hogy az amerikai Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) újra emelte a kamatlábat. De nem csak a bitcoin ára emelkedett, hanem az ether, a polkadot és a polygon árfolyamai is kétszámjegyű növekedést tapasztaltak az elmúlt 24 órában.

A jövőben is lesz néhány igen meghatározó tényező a kriptopiac trendjét érintően

Több szakértő és kripto influenszer is a Twitteren elmélkedett a fejleményekről az emelkedés folyamata során. A Quantum Economics alapítója szerint egyértelműen az a magyarázat a növekedésre, hogy mindenki sokkal rosszabbra számított a jegybanktól. Ugye az amerikai központi bank a kamatláb emelésével akarja megfékezni az inflációt. Hiszen az emelés általában csökkenti a hitelfelvételi kedvet és a beruházásokat is. Mindenesetre azt senki nem tudja még csak megjósolni sem, hogy ez a lendület akár további növekedést is képes lesz előidézni vagy ismét visszaesnek az árak.

Twitter

Alapvetően a rengeteg negatív hír ellenére javulás látható a makrogazdasági környezetben, hiszen bizonyos szempontból csökkent az inflációs nyomás. De például a kőolaj ára is csökkenésbe kezdett, ahogy például a kukorica ára vagy egyes szállítási költségek. Persze erről nem nagyon szokott hír lenni, hiszen az ilyesmi nem generál akkora nézettséget. A különféle kereskedési platformokon is az volt látható, hogy a jegybank bejelentése után jelentős megugrott a tranzakciók száma. Tehát az emberek ismét elkezdtek lehetőséget látni a piaci helyzetben. Viszont azt se felejtsük, hogy stabil bika- vagy medvetrend nem alakulhat ki, mert rövidesen az amerikai statisztikai hivatal közzéteszi az amerikai GDP teljesítményére vonatkozó adatokat. Az ellökheti az árakat bármelyik irányba.