A teljes kriptopiac értéke 47%-ot emelkedett 30 nap alatt

Turbulens hónapokat követően a kriptovaluta piac 47%-ot nőtt az elmúlt 30 napban, és összesen 0.73 billió dollár értékben lett nagyobb a kriptoszegmens.

Ennek megfelelően a kriptopiac értéke ma olyan 2.28 billió dollárra becsülhető, és csak az elmúlt 24 órában 4.81%-os növekedést ért el 134.82 milliárd dollár értékben. Mivel a decentralizált pénzügy iránt is növekedett az érdeklődés, a teljes kriptopiacon belül a DeFi teljes volumene 14.96 milliárd dollárt tesz ki. Tehát ez a 24 órás növekedés 11.1%-nak felel meg.

Ha egy hónapos időhorizonton összegezzük a kriptovaluta piac teljesítményét, akkor augusztus 4-én még csak 1.55 billió dollár értéket képviselt a piac. Szeptember 4-re ez viszont már 2.28 milliárd dollárra nőtt. Ez elképesztő méretű, több mint 730 milliárd dollárnyi tőkebeáramlást jelent a CoinMarketCap statisztikái szerint.

kriptopiac értéke

Nagyon sok kriptoelemző és kriptokereskedő most azon töri a fejét, hogy most a bikapiac második hullámának vagyunk-e a tanúi vagy sem. Michael van de Poppe kriptokereskedő azonban egyértelmű véleményt fogalmazott meg:

A teljes kriptopiaci kapitalizáció előtt továbbra is van tér a növekedésre, és minden idők új legmagasabb csúcsát is elérheti.”

A Bitcoin és az Ethereum is jól teljesít

A szeptember nagyon jól indult a Bitcoin számára is. Szeptember 2-án a Bitcoin árfolyama egy nap alatt 5.6%-ot emelkedett, és ezzel újra az 50.000 dolláros szint közelében tanyázik az árfolyam. Ez az erő a hétvégén is kitartott, és tartotta magát az 50.000 dolláros szint felett az árfolyam.

Az Ethereum esetében augusztus 5-én élesítették az EIP-1559 upgradet a hálózaton. Ez a kódváltoztatás azért lett implementálva, hogy az Ethereum blokkláncon a blokkok méretét növelni lehessen annak érdekében, hogy több tranzakciót lehessen keresztül küldeni a hálózaton. Az upgrade része volt a tranzakciók alapdíjának a változtatása is. Ahelyett, hogy a díjakat továbbra is a bányászoknak adnák, akik validálják a hálózaton a tranzakciókat, a díjakat most elégetik. Ezt technikailag úgy oldják meg, hogy a díjakat egy olyan tárcába küldik, amihez senki sem férhet hozzá. Ezzel tehát megoldották azt a követelményt, hogy csökkenteni lehessen az ETH kínálatát. Ugyanis a Bitcointól eltérően az Ethereumnak nincs maximális kínálata. Ennek eredményeképpen az Ethereum árfolyamának teoretikusan emelkednie kellene, hogy kielégítse az egyre növekvő keresletet. Úgy tűnik, hogy ennek az upgrade-nek a hatása is megjelenik már az árfolyamban. Ugyanis nem egészen egy hónap alatt az Ethereum árfolyama 56%-ot emelkedett, és már majdnem 4 000 dollár közelében jár.