A kriptoszektor kevésbé volatilis mint az S&P 500 – ezekhez az érmékhez érdemes csatlakozni

Sok szó esett az utóbbi időben az FTX hatásairól és általánosságban a kriptopiac jelenlegi helyzetéről. A legnagyobb kriptopénzek rengeteget veszítettek értékükből, azonban az elmúlt hónapban ez a folyamat egyre inkább a lassulás jeleit mutatja. Olyannyira, hogy a teljes szektor 20 napos volatilitása alacsonyabb, mint az S&P 500 részvényindex esetében.

Ez pedig jó hír lehet a hosszú távú kriptobefektetőknek, mivel a volatilitás csökkenése gyakran azt jelzi, hogy egy termék árfolyama egyre jobban közelít ahhoz az árszinthez, aminél egyre több kereskedő fog csatlakozik. Ennek ellenére azért még nem érdemes hátradőlni, mivel az FTX-szekrényből könnyen lehet, hogy további csontvázak fognak kipotyogni. Lényegében a mostani állapot azt jelzi, hogy a kriptoszektor irányában elkezdett növekedni a bizalom, viszont a legnagyobb részvényekkel szemben a befektetők túlnyomó részének növekszik a bizalmatlansága.

Ebben a helyzetben érdemes lehet olyan termékek irányába is vizsgálódni, amik nincsenek kitéve az esetleges rövidtávú botrányoknak. Ilyenek lehetnek például az előértékesítési fázisban lévő érmék is. Mivel a különböző előértékesítési szakaszoknak előre megszabott áruk van, ezért semmilyen botrány nem lehet rájuk hatással. Sőt, mivel a tokenek ára lépcsőzetesen emelkedik, ezért alacsony kockázat mellett tehetünk szert profitra.

Alábbi írásunkban három projektet mutatunk be, amik innovatív felhasználási módjaiknak köszönhetően, nem csupán rövid, de hosszú távon is magas hozamot érhetnek el.

Dash 2 Trade

Vitathatatlanul az év egyik legizgalmasabb kezdeményezése a Dash 2 Trade fejlesztői által létrehozott kereskedő- és elemzőplatform. A „kriptopiac Bloomberg Termináljaként” is emlegetett Dash 2 Trade weboldal segítségével kezdő, és haladó befektetők egyaránt megtalálhatják a kereskedési stílusukhoz legjobban illeszkedő eszközt.

Túl a klasszikus indikátorokon, a 15 főből álló fejlesztőcsapat olyan eszközöket is létrehozott, amelyeket sehol máshol nem lehet megtalálni. Ilyen például a közösségi média mutató, aminek a használatával azonnal értesülhetünk bármilyen, közösségi médiában felkapott érméről. Szintén izgalmas, a fejlesztők által létrehozott előértékesítési elemző és pontozó indikátor. Használatával megkímélhetjük magunkat a különböző új projektek hosszadalmas elemzésétől, és pillanatok alatt láthatjuk, hogy mennyire megbízható egy-egy előértékesítés.

A fejlesztőknek nem ez az első közös munkájuk. A nagy népszerűségnek örvendő Learn 2 Trade forex kereskedéssel foglalkozó platform is az ő nevükhöz köthető. Nem kizárólag kereskedésre, hanem különböző versenyek során tanulásra is lehetőség nyílik majd a Dash 2 Trade-en keresztül. A hivatalos weboldalon található white paperből megtudhatjuk, hogy rendszeres kereskedési versenyekkel szeretnék a fejlesztők elérni, hogy a felhasználók tudása folyamatosan fejlődjön. Annak érdekében, hogy a felhasználóknak is érdeke legyen részt venni ezeken az eseményeken, a Dash 2 Trade natív tokenjei, a D2T érmék kerülnek majd kiosztásra jutalmul.

Az előértékesítés, jelenleg a harmadik fázisánál jár, amiben a D2T érmék 0.0533 dolláros áron kerülnek értékesítésre. A kedvezményes áron megvásárolt tokeneket, a jövő év elején tervezett indulást követően lehet majd felhasználni. Az érmék eladásán kívül lehetőség lesz előfizetésre váltani az érméket. Akik így döntenek választhatnak a Starter és a Premium előfizetési csomagok közül. Előbbi 400, míg utóbbi 1000 D2T érmébe fog kerülni havonta. Bármi is legyen a döntés, érdemes iparkodni, mivel már most több, mint 6.7 millió dollár gyűlt össze.

Amennyiben szeretnél többet megtudni, látogass el a projekt hivatalos honlapjára.

D2T token vásárlása

Impact Project

Valószínűleg már mindenkinek eszébe jutott, hogy milyen kellemes lenne passzív módon, csupán a vásárlásainkkal némi profitra szert tenni. A második előértékesítési szakaszában lévő Impact Projecttel ez könnyed megvalósítható. Ráadásul mindezt úgy tehetjük meg, hogy közben a globális felmelegedés mértékét is lassítjuk.

Az Impact Project fejlesztői ezt a karbonkreditek felhasználásával kívánják elérni. Amennyiben a befektetők a projekt valamelyik partnerénél vásárolnak, abban az esetben értékes IMPT tokeneket kapnak jutalmul. Partnerből pedig van bőven, mivel már most több, mint 25,000 vállalat jelezte együttműködési szándékát a fejlesztők felé.

A megszerzett érmékkel több dolgot is lehet csinálni: a tulajdonosuk eladhatja, vagy akár “nyugdíjazhatja” is őket. A „nyugdíjazás” lényege, hogy a birtokolt érme megsemmisítésre kerül, és az Impact Project fejlesztői, egy szerződött cég segítségével, kivon a légkörből egy tonna szén-dioxidot. Ezt követően, a megsemmisített érme tulajdonosa értékes NFT műalkotást kap jutalmul, amit később akár az Impact Project piacterén keresztül értékesíthet is.

A környezetvédelmen és a bolygó megmentésén túl, más érvek is szólnak a befektetés mellett. A korai befektetőknek esélye nyílik az előértékesítés végeztél megnyerni egy 100,000 dolláros jutalmat is. Ehhez mindössze annyi a teendő, hogy IMPT érméket vásároljunk. Tovább növelhetőek a nyerési esélyek, ha különböző közösség média felületeken keresztül megosztjuk a fejlesztők munkáját.

Amennyiben szeretnénk csatlakozni a támogatókhoz, könnyű dolgunk van: szemben más előértékesítésekkel, az Impact Project esetében nem kizárólag kriptotárcával, de hagyományos bankkártyával is végre tudjuk hajtani a vásárlást.

A kezdeményezés népszerűségét példázza, hogy már most több, mint 13.1 millió dollár gyűlt össze.

További részletekért látogass el az Impact Project weboldalára.

IMPT vásárlása

Calvaria: Duels of Eternity

Két hatalmas probléma van a play-to-earn játékokkal. Egyrészt ahhoz, hogy az ember élvezhesse őket, muszáj egy bizonyos összeget befizetni. Másrészt, talán pont az utóbbi miatt a játékélmény sem kielégítő. A Calvaria fejlesztőinek azonban úgy néz ki, sikerült mind a két problémára megoldást találniuk.

A Calvaria egy túlvilágban játszódó, blokklánc technológiát használó NFT kártyajáték. Hasonlóan a Hearthstone-hoz, itt is a rendelkezésünkre álló pakli segítségével kell megvívnunk más játékosokkal. Amennyiben egy párviadal sikerrel zárul, a platform egyik tokenjét, az eRIA-t kapjuk jutalmul. Ezeket később felhasználhatjuk kártyáink fejlesztésére, további kártyák vásárlására, vagy beválthatjuk őket kriptopénzekre.

Az előértékesítés folyamán azonban nem eRIA-t, hanem RIA tokeneket vásárolhatunk. Hasonlóan a legjobb vállalatokhoz, a Calvaria is egy DAO, vagyis decentralizált autonóm szervezet. Ez azt jelenti, hogy bárki, aki rendelkezik RIA tokenekkel, egyenrangú félként szólhat bele a projektet érintő bármilyen kérdésbe. Ennek köszönhetően a RIA érmék tulajdonosai maguk alakíthatják majd a játék jövőjét, így egészen biztosan olyan irányba fog menni a projekt, amilyenbe a közösség is szeretni.

Itt azonban még nincs vége a RIA-ban rejlő előnyöknek. Mivel a RIA egy Proof-of-Stake érme, ezért lehetőség lesz stakelni is őket, amivel passzív módon lehet majd jutalmakhoz hozzájutni.

Ami miatt a Calvaria kiemelkedik a versenytársai közül, az az, hogy teljesen ingyenes is játszható lesz. Azok, akik csatlakozni szeretnének, nincs más dolguk, csak regisztrálni. Nem szükséges kriptotárcát létrehozni, vagy anyagilag elköteleződni. Minden játékos ugyanolyan eséllyel fog indulni, és hasonló NFT kezdőpaklit fog kapni.

A fejlesztőknek ezzel a lépéssel az volt a céljuk, hogy a kriptokereskedőkön túl, képesek legyen megszólítani a gémereket is. Egyáltalán nem lenne meglepő, ha a Calvaria néhány éven belül képes lenne elérni a Hearthstone sikereit.

Amennyiben szeretnél csatlakozni a befektetők közé, érdemes sietni, mert hamarosan lezárul az előértékesítés negyedik szakasza is. Ezt követően, pedig már csak magasabb áron lehet hozzájutni a RIA tokenekhez.

A RIA tokenek vásárlásához, kattints az alábbi linkre.

RIA token vásárlása