A kriptotél ellenére a kriptotárcák letöltéseinek száma meghaladja a 100 milliót

A legfrissebb adatok szerint 102,06 millió kriptotárcát töltöttek le 2022 januárja és októbere között Android és iOS eszközökre. Ezzel szemben az előző év folyamán összesen 177,87 millió letöltés történt, ami eddig 42,37%-os csökkenést jelent az idei évre nézve.

A kriptotárcák letöltéseinek száma az évek során. Forrás: Finbold.

Az idei év adatait figyelve elmondható, hogy eddig januárban történt a legtöbb letöltés, 16,11 millióval. Ezzel szemben júliusban volt a legkevesebb, számszerűleg 7,29 millió. Másrészt a számok nem feltétlenül jelzik az új felhasználók belépését, mivel egy személynek több tárcája is lehet ugyanazon az eszközön. A tavalyi év folyamán történt az eddigi legtöbb letöltés, 177,85 millió, ami a 2020-as 32,95 millióhoz képest 453,12%-os növekedést jelentett.

A letöltött kriptotárcák száma 2022-ben, hónapokra vetítve. Forrás: Finbold.

A letöltések száma követi a piac alakulását

Az adatok azt mutatják, hogy a kriptotárcák letöltéseinek növekedése az általános piaci trendeket követi. A letöltések 2021-ben tetőztek, mikor bikapiacnak lehettünk a szemtanúi, amelynek során a legtöbb kriptovaluta minden idők legmagasabb szintjét érte el. A medvepiac elérkeztével pedig a lelkesedés alábbhagyott, ami jelenleg is tart. Az alacsony érdeklődésre olyan események is hatással voltak, amik bekövetkezte félelmet aggodalmat ébresztett az emberekben. Ilyen volt például a Terra (LUNA) és az FTX összeomlása. Azonban az FTX esete pozitívan is hathatott a letöltések számára, mivel sokan a kriptotőzsdék forrótárcáiról saját letétbe helyzeték át meglévő eszközeiket, hogy ellenőrizni tudják azokat.

Másrészt a lassulás ellenére a tárcák vonzzák a hagyományos pénzügyi szereplők egy részét. Az amerikai bankóriás, a JPMorgan, és a Visa fizetési platform nemrégiben kifejezték hajlandóságukat, hogy kriptotárca-szolgáltatásokat nyújtsanak felhasználóiknak.

Fontos megemlíteni, hogy a tárcák számának a növekedése még mindig jelentős akadályokba ütközik. A különböző joghatóságok folyamatosan új utakat keresnek arra, hogyan tudnák szabályozni a piacot, beleértve a tárcákat is. Bár kihívás meghatározni a kriptotárcák elfogadásának jövőbeli alakulását, a növekedést leginkább a piaci ármozgási trendek és a szabályozók döntései fogják meghatározni.