A kriptotél ellenére az emberek nagy része nem válik meg kriptovalutáitól

A bitcoin sokszor túl értékesnek tűnik az emberek számára, hogy csak úgy megváljanak tőle. Sokan vannak, akik ragaszkodnak hozzá, és nem engedik el azt, még akkor sem, mikor már minden reménytelennek látszik. Ezeket az embereket a kriptoközösség koaláknak hívja. 

Egy nemrégiben megjelent kutatás azt állítja, hogy a kereskedők közel 55%-a a hatalmas eladások ellenére is megtartotta digitális eszközeit az elmúlt hetekben. Másrészt körülbelül 45% döntött amellett, hogy megválik kriptobefektetései nagy részétől, míg 26% egyszerűen eladta mindenét. A fennmaradó 20% pedig úgy döntött, hogy vagyonának csak egy kis részétől szabadul meg.

A felmérésben továbbá 4466, nagyrészt kisbefektetőt kérdeztek meg, akiknek a 78%-a azt válaszolta, hogy a kriptotél semmilyen negatív hatással nem volt. Ez azt jelenti, hogy ők továbbra is vásároltak és befektettek kriptóba, akárcsak korábban.

Valójában nagyon nehéz hosszú távra tervezni a kriptovaluták piacán, mivel az rendkívül volatilisnek mondható. Ezzel együtt igazi kihívás, hogy ne adjuk el meglévő digitális eszközeinket, mikor a piac összeomlik, vagy az árfolyam kedvez a számunkra. Azonban sok befektető, a koalák úgy döntenek, hogy még nincs itt az ideje az eladásnak, nem esnek pánikba, mikor mások már igen, hanem kitartanak.

A bitcoin olyan kriptovalutának számít, amit az emberek bátran vásárolhatnak és megtarthatnak akár hosszú időn keresztül is. A kriptopiac erőteljes ingadozása ellenére a koalák nem hajlandóak megválni szeretett eszközeiktől. Ők továbbra is szorosan ragaszkodnak azokhoz, amíg csak tudnak.

Július hónapot figyelembe véve a piacra a gyors árfolyamnövekedés volt jellemző, emellett a befektetők is érdeklődőbbek voltak. A cikk írásakor a CoinMarketCap adatai szerint a világ legismertebb kriptovalutájával 24 560 dollár körül lehet kereskedni.