Egy felmérés szerint a kriptovaluták a második legnépszerűbb pénzeszközök a nők körében

Egy nemrég készült felmérés szerint a kriptovaluták számítanak a második legszélesebb körben birtokolt pénzeszköznek a nők között.

Az eToro csapata által készített felmérésben 13 ország 10 000 polgárát kérdezték meg. Az eredmények szerint a nők előszeretettel birtokolnak kriptovalutákat, és a válaszok alapján csak a készpénzt helyezik előbbre azoknál. Másrészt pedig a kriptoipart ért nehéz év ellenére a digitális eszközöket birtokló személyek aránya tovább nőtt.

Az adatok alapján a kriptovalutát birtokló nők számában jelentős emelkedést láthatunk. Az előző év harmadik negyedévi 29%-ról az utolsó negyedévre 34%-ra nőtt a tulajdonlás. A tanulmányt készítők szerint ez azért fontos, mivel a kriptó ott jár sikerrel, ahol a hagyományos pénzeszközök sokszor kudarcot vallanak, vagyis több nőt vonz.

Lakossági befektetők, akik kriptóval rendelkeztek 2022-ben. Forrás: eToro.

Másrészt a férfiakat figyelembe véve ugyanebben az időszakban a kriptotulajdonlás csupán 1%-kal nőtt, viszont még mindig több férfi rendelkezik kriptovalutával, mint nő. Az egész évet figyelembe véve pedig jócskán nőtt a digitális eszközök népszerűsége,

Továbbá a felmérésben arra is kíváncsiak voltak, hogy miért kezdtek el kriptózni a megkérdezettek. Erre a kérdésre az emberek 37%-a válaszolta, hogy nagy jövedelmet szeretne elérni, míg 34% azért, mert hisz a blokklánc jövőjében és a kriptovalutákban.

A vállalatokról is szót ejtve, szintén elmondható a blokkláncokba vetett hitük. Az USA-ban, Egyesült Királyságban és Kínában megkérdezett 603 cég közül a 90%-uk válaszolta azt, hogy valamilyen formában alkalmazzák a technológiát versenytársaik lekörözésére.