2022-ben a nők hordták a nadrágot a kriptovaluta iparágban

2022-ben a kriptovaluta iparág újonnan született projektjeinek jelentős része karizmatikus hölgyek vezetésével jött létre, ami jól mutatja az eddig férfiak által dominált szektor fejlődését. Lássuk, idén mely női szereplők forradalmasították és tették blokkonként jobbá a kriptovaluták világát.

A nők fokozott részvétele a kriptovaluták területén annak növekvő befogadását és érettségét jelzi, ami lehetőséget nyújt azon hölgyek számára is, akiknek mindezidáig nem volt bátorságuk belépni az iparágba.

A kriptovaluta iparág büszkeségei

Kezdjük Elizabeth Stark történetével, aki a Lightning Labs társalapítójaként lépett be a szektorba, mégpedig azzal a céllal, hogy a Lightning Network (LN) fejlesztésére összpontosítson. Vállalata több, LN-höz kapcsolódó kiegészítő szolgáltatást kínál a tranzakciók gyorsabb és olcsóbb feldolgozása érdekében. Stark egyébként a Chia vállalat tanácsadója, valamint a Coin Center nonprofit szervezet munkatársa is. Ez utóbbi a kriptovaluta szektor politikai érintettségével foglalkozik.

Kathleen Breitman a Dynamic Ledger Solutions vezérigazgatója. A kriptovalutákkal kapcsolatos szerepvállalása előtt az R3 vezető pénzügyi szolgáltatónál, valamint a Bridgewater Associates, az Accenture és a The Wall Street Journal vállalatnál is dolgozott. Bretiman és az általa vezetett csapat érdeme, hogy az idei évben megélt medvés turbulenciák ellenére a Tezos számára olyan éleslátó stratégiai döntések születtek, amelyek hosszú távon sikeressé tehetik a vállalatot.

Meltem Demirors a CoinShares stratégiai vezetője, mely a digitális eszközökbe fektetők belépési akadályainak leküzdésére hivatott. Mielőtt a vállalathoz csatlakozott volna, Demirors a Digital Currency Group alelnöki pozícióját töltötte be, és az évek során a cég stratégiai vezetőjeként járult hozzá a vállalat növekedéséhez.

Neha Narula jelenleg a Digital Currency Initiative igazgatója és a kriptovaluta iparág egyik elismert szóvivője. A blokklánc és az innovatív kriptó fizetési rendszerek elfogadásáért tett törekvéseinek köszönhetően többször felkérték, hogy segítsen az amerikai szenátoroknak és politikai döntéshozóknak is megérteni a digitális valuták működését.

Perianne Boring alapította a Chamber of Digital Commerce, avagy a világ legnagyobb, kifejezetten blokklánc iparágat támogató kereskedelmi szövetségét. A kamara küldetése az iparág elterjedésének előmozdítása, valamint egy olyan környezet megteremtése, amely elősegíti a blokklánc technológia fejlődését. 2022-ben Boring többször felszólalt a diszkriminatív politika, többek között a New York állama által nemrégiben bevezetett kriptovaluta bányászati embargó ellen.

Amber Baldet a Clovyr blokklánc válallat vezérigazgatója, valamint a Zcash Foundation adatvédelemre összpontosító szervezet igazgatósági tagja. Mielőtt saját blokklánc vállalkozását elindította volna, Baldet a JPMorgan-nél is dolgozott, ahol ő felügyelte a vállalat Quorum nevű blokklánc rendszerének fejlesztését.

2022-ben az előbb említett hölgyek neve nyomot hagyott a kriptovaluta iparágon, és előmozdította a nők kriptoszférában elfoglalt pozíciójának növekedését. A tendencia várhatóan a következő évben tovább fog növekedni és kétségkívül meg fogja változtatni azt a narratívát, miszerint az iparágat a férfiak uralják.

Forrás