A Ledger hamarosan lehetővé teszi tárcái összekötését a Web3 appokkal

Az egyik legnépszerűbb kriptotárca gyártója, a francia Ledger nemrégiben hivatalosan is bejelentette, hogy böngészős bővítményt fejleszt a Safari böngészőjéhez. A Ledger Connect nevet viselő bővítmény kezdetben a Ledger Nano X tárcájával lesz majd kompatibilis, de később jön majd a Ledger Nano S Plus támogatása is. A bővítmény segítségével a felhasználók közvetlenül Web3-as appokhoz köthetik majd tárcáikat.

A Ledger elkötelezett a biztonság mellett

Első körben csak az Ethereum és a Solana hálózatával tud majd együttműködni, de ez később változik majd. A cég célja a bővítmény kifejlesztésével az, hogy “könnyebbé és biztonságosabbá tegye a Web3 használatát“. A hivatalos közleményt böngészve az is olvasható, hogy az új bővítmény segít megakadályozni a különféle hackeléseket és biztonságosabbá teszi a kriptovaluták és NFT-k tárolását, az úgynevezett Web3 Check biztonsági réteg bevezetésével. Ez figyelmeztetni fogja majd a felhasználókat azokra a potenciális biztonsági résekre, amelyeket korábbi csalásokban és csaló okosszerződésekkel használtak ki.

Charles Hamel, a Ledger termékfejlesztési igazgatója hangsúlyozta, hogy a cég továbbra is a legbiztonságosabb Web3 ökosisztéma fejlesztésén dolgozik. A Ledger Connect könnyen használható, okos és biztonságos. Könnyen használható, hiszen a tárcánkat közvetlenül a böngészőnkhöz köthetjük vele, mindenféle szoftveres tárca nélkül. Okos, mert csak egyetlen bővítmény kell több blokklánc használatához. És végül biztonságos a Web3 Check miatt. Akinek van egyébként Ledger Nano X tárcája, és szeretne résztvenni a Ledger Connect bétatesztelésében, az a get-connect.ledger.com oldalon keresztül tud feliratkozni.