A legendás mémcoin-vadász 1 millió dollárt keresett 30 nap alatt

Egy népszerű blokklánc elemző adatai szerint egy rejtélyes mémcoin kereskedő eszméletlen nagy profitot tudott behúzni alig egy hónap alatt csak azzal, hogy mémcoinokkal kereskedett. A rejtélyes ismeretlen 562.64 ETH-t, azaz 1 millió dollárnál is többet keresett alig harminc nap alatt. A Lookonchain adatai szerint az ismeretlen valahogy mindig képes volt megtalálni a mémcoinok világában is a lehetőségeket a jó befektetésekre.

A mémcoin kereskedő a PEPE és RFD coinokkal tarolt igazán

A kereskedési tranzakciók 104 mémcoint érintettek, amelyekből 63,5%, azaz 66 token esetén volt összességében profit a tranzakciókkal. Például 189,5 ETH-t keresett a rejtélyes kereskedő az RFD-vel, de a nagyon pörgő PEPE coinnal is sikerült 127 ETH-t behúzni. Látható tehát, hogy bár 104 mémcoin volt érintett az üzletekben, valójában a haszon jelentős részét az RFD és a PEPE hozta. Az RFD esetén a befektetés négyszeresét szerezte a “kincsvadásznak” is hívott ismeretlen, míg a PEPE esetén 32-szeres volt a megtérülés. Kockázatkerülő is volt a kereskedő, hiszen a blokklánc-adatok alapján a legnagyobb vesztesége 6 ETH volt, amelyet a RIBBIT nevű mémcoinon bukott el. Valahogy a rejtély entitás (mert nem biztos, hogy egyetlen emberről van szó) mindig megtalálta a tökéletes belépési pontot. Az RFD esetén például 45 etherért vett 74,5 billió RFD-t, majd ebből 71,3 billiót eladott 234,5 etherért.

Elég húzós profit, de látni kell, hogy ilyen összeget tényleg csak nagy befektetéssel tudott összehozni. A mémcoinok közül mostanában a PEPE ment a legnagyobbat, bár elemzések azért azt mutatják, hogy nem igazán ért fel a körülötte lévő őrület a korábban a Shiba Inu és a Dogecoin körüli vásárlási lázzal. Ráadásul a PEPE aztán tényleg nem szólt másról, mint a kereskedésről. A Binance is figyelmeztette a befekektetőket, hogy a PEPE tokenben nincs hasznosítható funkció vagy értéktámogatási mechanizmus. Ennek ellenére azért elég sok kriptotőzsdére is be tudott kerülni és a neten sok helyen olvashatóak sikertörténetek a tokennel kereskedőkről. Például egy másik befektető 0,125 ETH befektetéséből tudott több mint 1 millió dolláros profitot összeszedni alig néhány nap alatt.