Valakinek sürgős volt mémérmét venni, 120 ezer dollárt fizetett gas díjra

Egy kriptokereskedő 120 ezer dollárt fizetett gas díjakra, hogy 156 ezer dollár értékben vegyen a FOUR elnevezésű mémérméből. Bejöttek a számításai, a pozíciója nyerőben van.

Van egy nagyon furcsa underground közösség a kriptón belül, ahol a kereskedők virtuálisan egymást tapossák egy-egy mémérme Uniswapos decentralizált tőzsdei (DEX) kibocsátásánál. Ezek a felhasználók azt használják ki, hogy a decentralizált tőzsdék úgy működnek, hogy a népszerű projektekben alacsony likviditásnál a korai beszállók még drasztikusan olcsóbban tudnak vásárolni, mint akár csak a fél órával később érkezők.

Ebben a szubkultúrában is szokatlannak számít, hogy hétfőn egy kereskedő 64 ETH-t (kb. 120 ezer dollár) tranzakciós díjat fizetett azért, hogy 84 ETH (kb. 156 ezer dollár) értékben bevásároljon a FOUR nevű új mémcoinból. A gas díjat a felhasználók a bányászoknak/validátoroknak fizetik. Általánosságban minél gyorsabban szeretnék, hogy egy tranzakciót végrehajtsanak, annál magasabb gas díjat kell fizetni a validátorok részére.

A Twitteren hamar érkezett megfejtés a furcsa tranzakcióra: egy Flur nevű felhasználó rámutatott, hogy a rejtélyes vevő a hatalmas gas díjnak köszönhetően másodikként tudott vásárolni a FOUR tokenből, így a tweet írásának pillanatában 133 ETH profitban volt.

A DEXTools adatai szerint a FOUR kereskedési volumene 113 millió dollár volt a kereskedés első napján, piaci kapitalizációjuk pedig jelenleg 30 millió dollár körül van. A blokklánc adatok elemzése azt mutatja, hogy a korai FOUR vásárlók átlagosan 240 ezer és 2 millió dollár közötti nyereséget hoztak össze, ami megmagyarázza, hogy miért voltak hajlandóak extrém gas díjakat is fizetni a jövőbeli profit érdekében.