A leggazdagabb indiai befektetők egyre inkább érdeklődnek a kriptók után

A közelgő gazdasági recessziótól tartó indiai befektetők egy több pénzt terveznek kriptovalutákba fektetni az elkövetkező években.

A gazdasági összeomlástól való félelem alternatív befektetési lehetőségek felkutatására ösztönzi India leggazdagabb befektetőit. Ez persze nem csak Indiára érvényes, hiszen, ha igazak az előrejelzések, az egész világgazdaságra lassulás vár az elkövetkező években. Ilyenkor sok ember azon gondolkozik, hogy vajon melyik eszköz képes megőrizni az értékét még egy többéves globális recesszió idején is. Egy új jelentés szerint, India leggazdagabb befektetőinek a 10 százaléka a bitcoinra voksol.

Az említett jelentést megelőző felmérés azt vizsgálta, hogy az indiai befektetők milyen eszközökbe terveznek több pénzt fektetni az elkövetkező három évben. A megkérdezettek közel 31 százaléka az ingatlant tartotta a legbiztonságosabb befektetésnek, ezért a jövőben vagyonuk egyre nagyobb hányadát tervezik ingatlanokba fektetni. A befektetők 26 százaléka részvényekben és szintén 26 százaléka pedig állandó hozamú befektetésekben gondolkozik. A felmérés alapján a kriptovaluták a 4. helyen állnak, ami a megkérdezett befektetők következő három évre szóló terveit illeti. Közel 10 százalékuk tervezi kriptovalutákkal növelni portfóliójukat a jelenlegi gazdasági körülmények hatására. Ez persze nem azt jelenti, hogy ezek a befektetők a bitcoint tartják a legbiztonságosabb befektetésnek, azonban vannak akik arra számítanak, hogy a bitcoin (és az arany) ára a közelgő válság hatására óriásit fog ugrani.

Sajnos a kriptovalutákra jellemző volatilitás egyelőre sok befektetőt eltántorít attól, hogy tőkéjüket digitális valutákba menekítsék. Talán a következő válság pozitív hatással lesz a kriptok árfolyamára, ami egyúttal a befektetők bizalmát is növelni fogja?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük