Max Keiser: kilő a bitcoin és az arany ára a közelgő válság hatására

Max Keiser, az Egyesült Államokban népszerű, több mint 222 000 Twitter-követővel rendelkező alternatív politikai nézeteket valló Keiser-report hosztja makrogazdasági és a globális politikai műsorában a közelgő gazdasági recesszióra, és annak az aranyra és a bitcoinra gyakorolt hatásáról értekezett.

Max Keiser elmondása szerint a Deutsche Bank az a bank, ami legnagyobb valószínűséggel csődbe megy ahogy az történt néhány bankkal 2008-2009-ben is. Keiser hozzátette, a Deutsche Banknál feltárt számviteli csalás csak a jéghegy csúcsa és a bank értéktelen derivatívák kupacán ül.

A műsorban kijelentette, a bank

Fél kvadrillió értéktelen derivatíván ül és ha a piacra kerülne, akkor a globális GDP ötszörösére rúgna, ez pedig a Lehman 2.0 kezdetét jelentené.

Keiser azt is hozzátette, hogy ez az oka annak, hogy az arany ára emelkedik és ez a gazdasági összeomlástól való félelem hajtja fel a bitcoin árát.

Pontosan ezért a Bitcoin, amely az arany virtuális digitális változata, függetlenül attól, hogy mit mond Peter Schiff, az arany 2.0-ának tekinthető. Ez már egyértelműen igaz, szóval ne gyere nekem az őrült összeesküvés elméleteddel, mivel ezzel most átléptünk a globális pénzügyi válság egy újabb szakaszába.

Keiser egyben felhívta a figyelmet, hogy egy környezeti holokauszt és gazdasági népirtás fog jönni, és mint ilyen, a bitcoin és az arany a legbiztonságosabb befektetés.

Nem ő az egyetlen, aki a különböző tényezők miatt levegőben lógó pénzügyi recesszióra figyelmeztet, mint a Deutsche Bank és a Federal Reserve miatt. Mivel a Bitcoin egy nem korreláló eszköz, ami a hagyományos pénzügyi rendszer befolyásán kívül létezik, a bitcoin árfolyama hasonló sokkhatások eredményeképp emelkedik.

***A BitcoinBázis 2016 óta napi rendszerességgel tájékoztatja a magyar kriptoközösséget és érdeklődőket a kriptovaluták világáról. Ezzel a magyar piacon tevékenykedő legrégibb szakportál. Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj első kézből a friss hírekről.***

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük