A leggyakoribb kriptovaluták a sportfogadásban

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A kriptovaluták már több, mint egy évtizede részesei a pénzügyi világ különböző szektorainak. Ez alól nem kivétel a sportfogadás sem, mivel a különböző sportfogadási oldalak be- és kifizetési rendszerei számos digitális fizetőeszközt biztosítanak a játékosok számára.

A legjobb bukmékerek mind lehetőséget kínálnak legalább a legelterjedtebb kriptovaluták némelyikének a használatára, viszont találhatunk olyan sportfogadási oldalakat is, amelyek a kripto világ ritkaságait is elérhetővé teszik. Természetesen a legnépszerűbb digitális fizetőeszközök közé még mindig a Bitcoin és Litecoin tartozik, viszont időről időre érzékelhető, hogy a kriptovaluták skálája a sportfogadásban is rohamosan változik.

Fotó:https://unsplash.com/photos/iGYiBhdNTpE

A sportfogadásban leginkább elterjedt kriptovaluta minden bizonnyal a Bitcoin, ami nem mondható meglepetésnek. A Bitcoin az egyik gazdasági vezető a digitális fizetőeszközök területén, valamint Magyarországon is a leginkább ismert és alkalmazott kripto fizetési forma. A fogadó oldalak pedig arányosan, de biztosítják a Bitcoin-t, mint be- és kifizetési opciót.

Ezek a sportfogadási oldalak közül is minden bizonnyal kiemelkedik a 22bet. Ez az online bukméker nemcsak a különböző sporteseményekre biztosít ajánlatokat, de közismert, hogy a digitális világ felé is nyitott. A 22bet kiemelt figyelmet fordít az esportok irányába is, valamint választékos kriptovalutákat is biztosít a pénzügyek kezelésére. A Bitcoin mellett használható az ugyancsak elterjedt Litecoin és Ethereum is. Az alternatívák között pedig olyan további vezető kripto fizetőeszközök is megtalálhatóak, mint például a Bitcoin Cash, a Monero, vagy éppen a Ripple. Teljes egészében pedig a 22bet 29 fajta kriptovalutát bocsát a játékosai rendelkezésére.

A 22bet mellett a Rabona fogadóiroda is szívesen alkalmazza a különböző kriptovalutákat. Igaz a Rabona mennyiségben nem tud versenyezni a 22bet-tel, viszont minőségben ugyanúgy magában hordozza a legismertebb digitális fizetőeszközöket. A Rabona online sportfogadási iroda honlapján is használható a Bitcoin, valamint úgyszintén kezelhetőek a pénzügyek a Litecoin, a Ripple, vagy az Ethereum segítségével.

Fotó: https://pixabay.com/hu/illustrations/ethereum-valuta-keresked%C3%A9s-3660218/

A Bitcoin, az Ethereum, valamint a Ripple és Litecoin mellett azonban vannak további gazdaságilag is jelentős kriptovaluták is, amik még csak ideiglenesen és szűkebb körben, de már megmutatták a jelenlétüket a sportfogadás világában is. Ezek közé tartozik például a Cardano (ADA), a Stellar (XLM), vagy éppen a Chainlink és a Tether (USDT). A közeljövőben pedig egyre több kripto foglalhat el erősebb helyet a ranglistán és egyes e-pénztárcákat is felválthatnak a sportfogadásban.

A modern internetes sportfogadásban egyelőre az újabb, 2010-es évek második felében indult fogadási oldalak implementálják leginkább a kriptovalutákat a fizetési rendszereik közé, viszont ez az iránymutatás mérvadó lehet az előttünk álló évtizedben. A Rabona és a 22bet mellett olyan újabb fogadóirodák is alkalmazzák már a kriptovalutákat a klasszikus pénzügyi rendszerek mellett, mint például a CampoBet, vagy a Librabet.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.