A legnagyobb decentralizált tőzsde kereskedési volumene csak egy lufi?

Nagyjából szinte minden DeFi projektről szóló cikket lehet úgy kezdeni, hogy a DeFi az elmúlt hónapok sztárja a kriptovilágban. A szektor hihetetlen bővülésen ment keresztül, ami persze okozott némi problémát a skálázhatóság és teljesítmény terén. Ennek a problémának a megoldására lépett be a képbe a Delta.financial, ami a decentralizált opciós piacok likviditásának növelését szerette volna segíteni. A rövid bevezetőre a Delta rövid bemutatása miatt volt szükség, mert a Delta mögött álló CORE csapatának egyik fejlesztője belenyúlt az Uniswap kereskedési volumenekbe.

Az Uniswap brutális kereskedési számainak titka

Ugye nemrégiben az Uniswap, a legnagyobb decentralizált kriptotőzsde napi kereskedési rekordot döntött. Egy nappal viszont azután, hogy hozzájárult a rekorddöntéshez az Uniswapon, a Delta.financial ismét rekorddöntésbe tolta a tőzsdét. A Delta egyik fejlesztője ugyanis közzétett egy olyan okosszerződést, ami lehetővé tette, hogy egyetlen tokenen 24 óra alatt 11 milliárd dollárnyi kereskedési volumen történjen. Viszont a rekordot nem sokkal később az Uniswap Info nevű elemző oldal érvénytelenítette is. És a történtek napvilágra kerülése azt is okozhatja, hogy az Uniswap adatai mostantól értékelhetetlenné válnak. Hiszen ha egy ilyen eset megtörténhet, akkor mi a garancia, hogy valós számokat nézünk az elemző oldalakon?

Mindenesetre ettől függetlenül az Uniswap kereskedési rendszerét ugyanúgy fogják használni kereskedésre, ez nem fogja ezt befolyásolni. Hiszen egy Coinbase vagy Binance kriptotőzsdével szemben az Uniswapen úgy lehet egy másik emberrel kereskedni, hogy nem kell tokenjeinket egy harmadik félnél letétbe helyezni. Egészen két nappal ezelőtt, amíg a Delta nem indult el az Ethereum láncán, az eddig napi kereskedési csúcs 2,22 milliárd dollár volt az Uniswap tőzsdén. Viszont tegnap 7,17 milliárd dollár volt a forgalom, amiből 6,13 milliárdot a DELTA tokenje generált. De nem sokkal később az Uniswap Info ki is szedte a hivatalos kereskedési statisztikából a Delta kereskedését. Így a tényleges napi forgalom már csak 1,26 milliárd dollár lett. Az egész történet technikai magyarázata a Delta likviditási rendszerében rejlik. Ugye ez az algoritmus teszi lehetővé, hogy a Delta tokenje egyre drágább és drágább legyen. Ennek elérése során pedig úgy tűnik, mintha rengeteg tranzakció generálódna.

Kapcsolódó cikk: Új módszer a hamis volumen adatok leleplezésére

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük