A legrégebbi bolgár labdarúgócsapat is felszállt a Bitcoin-vonatra

Futótűzként szaladt végig az interneten, a közösségi platformokon a hír, amely szerint a Botev Plovdiv FC, Bulgária legrégibb labdarúgócsapata mostantól már Bitcoint és Bitcoin Lightningot is elfogad a fizetéseknél a szurkolói shopokban és a meccsek során. Fontos kiemelni, hogy jelenleg csak a fizikailag látogatható szurkolói boltokban lehet kriptot használni és a bolgár bajnokik során a büfékben. Viszont a tervek szerint rövidesen már a jegyekért is lehet Bitcoinnal és Lightninggal fizetni, plusz az online shopban is.

A Botev lépése nagyon előremutató a jövőre nézve

Több céggel is együttműködött a Botev Plovdiv a kezdeményezés során. A BTCPayServer segít a Bitcoin fizetések feldolgozásában, a fizetésekhez a hardvert a CryptoDesk.bg biztosította a Bitcoinize.commal együttműködésben. A most már 111 éves klub vezetője, Anton Zingarevich örömét fejezte ki a fejlemények okán. Szerinte a lépéssel kiemelkedő kényelmi lehetőségeket tudnak biztosítani a szurkolók számára, ráadásul felzárkózhatnak a kriptos szektor fejlődéséhez is. A Botev komoly megújuláson esett át online jelenlétében is. Megújult a weboldala a csapatnak, angol nyelvű közösségi oldalai naprakészek lettek és még a Nostr platformján is létrehoztak egy új fiókot.

A cél tehát a Bitcoin és a decentralizált technológiák teljes befogadása, pont ahogy a Real Bedford tette, amely a világ első labdarúgó csapata volt, ahol Bitcoinnal lehetett fizetni. Peter McCormackot, a Bedford vezetőjét meg is kérdezték a Botev lépéséről. Ő azt mondta, hogy örömteli látni az újabb elfogadásokat a labdarúgás világában, mert ez hozzájárulhat a Bitcoin terjedéséhez is.