Karácsonyra focicsapatot vett magának a Bitcoin befektető

Peter McCormack egy gyerekkori álmát valósította meg azzal, hogy a múlt héten megvette a Bedford FC labdarúgó csapatát. A szintén bedfordi származású McCormacknak nagy tervei vannak: a jelenleg huszadrangú csapatot a Premier League-be akarja juttatni.

Nagyravágyó terv

Az első ránézésre meredeknek tűnő ötlet azonban még akár működhet is. McCormack tervei között már régóta szerepelt, hogy megvásárolja az egyik helyi focicsapatot, ám a Bedford Town tulajdonosai elutasították az ajánlatát. Most a Bedford FC-vel viszont egy új korszakot nyithat a futball csapatok irányításában. McCormack a csapatot a Bitcoin szellemiségét követve akarja működtetni és finanszírozni. A Twitteren már közre is tette a megvalósításhoz szükséges főbb lépéseket, és ígéretet tett arra, hogy a jövőben is nyilvánosságra hozza a stratégiáját.

A piszkos anyagiak

A jelek szerint a Bitcoin befektetőként ismertté vált McCormack a csapat pénzügyi helyzetét is alaposan átvizsgálta, és már kész megoldással ment a vételi papírokat aláírni. A csapat pénzügyeiben kiemelkedő szerepet szán a Bitcoinnak, így a csapatot már nem csak a helyi szurkolók támogathatják, hanem világszerte az összes Bitcoin tulajdonos is “csapattaggá” válhat. Ezzel egy újabb futball csapat válhat a kriptovilág részévé.

Ígéretes kezdet

A csapat új néven új arculattal, Real ₿edford-ként folytatja majd jövő évtől, ezzel egyszerre marad hű a gyökereihez és nyit a most még szerény globális rajongótábor felé. McCormack a marketingben ügyesen kihasználja a saját követői bázisát is, amit a kb 1,3 millió letöltésnél járó ‘What Bitcoin Did’ című podcastje alapozott meg.
A jelek szerint eddig bejött McCormack számítása, hiszen már az arculatváltás előtt is több nemzetközi szponzor bejelentkezett a csapatnál. Már most 250000 font támogatás gyűlt össze, ami vetekszik egy kisebb premier ligás csapat bevételével.
Természetesen rengeteg a kritikus hang. Többen úgy vélik ugyanis, hogy a biztos pénzügyi háttér csak egy bizonyos szintig jelenthet előnyt, de a felsőbb osztályokba már csak az igazán jó csapatok juthatnak.