A LUNA összeomlása után 2 milliárd dollárt fordít a TRX védelmére a TRON DAO

A projekt alapítója, Justin Sun arra figyelmeztetett, hogy a LUNA és az UST összeomlása után a TRON és annak algoritmikus stabilcoinja lehet a következő áldozat.

Ahogyan arról beszámoltunk, a Terra LUNA árfolyama szerdán 5 dollár alá zuhant, ami a cikk írásakor csak az elmúlt 24 órában 92%-os esést jelent. Közben az UST is zuhanásnak indult, amelynek következtében megszűnt a stabilcoin amerikai dollárhoz való kötöttsége.

A Terra összeomlása után Justin Sun megnyugtatta a felhasználóit, hogy a TRON DAO összesen 2 milliárd dollárt tervez elkülöníteni a TRX árfolyamcsökkenésének megakadályozására. Sun azt is elmondta, hogy az ő projektje lehet a következő áldozat, mivel a TRON és a Terra érméi is algoritmikus stabilcoinok, ezért működésükben nagyon hasonlóak.

Egyelőre „nagyon stabil” az USDD

A TRON alapítója a Twitteren vázolta fel a potenciális fenyegetést, mondván, hogy a Binance-en a TRX shortolásának finanszírozási aránya meghaladta a 100% APR-t. Később hozzátette, hogy a százalékos arány közel 400-ra emelkedett.

Justin Sun azonban gyorsan megnyugtatta a felhasználókat, hogy a TRON DAO összesen 2 milliárd dollárt különített el arra célra, hogy megakadályozzon egy Terrához hasonló összeomlást.

A projekt alapítója azt is megjegyezte, hogy az UST-vel ellentétben az USDD „nagyon stabil” maradt még a mostani helyzetben is. Sun hozzátette, hogy az USDD teljes piaci értéke 271 millió dollár, míg a TRON DAO összesen 10 milliárd dollárral rendelkezik.