A Mastercard bevezette a bitcoin fizetést az ázsiai régióban

A Mastercard már korábban jelezte, hogy nyitni készül a kriptovaluták irányába, és a minap hivatalosan is bejelentették a kriptofizetések indulását.

A Mastercard a közelmúltban együttműködésre lépett több kriptokereskedő céggel, melynek eredményeképpen az ázsiai és a csendes-óceáni térségben lehetőség nyílt a Mastercard kártyákkal kriptotranzakciók lebonyolítására is. Partnerei a thaiföldi Amber Group és a Bitkub, valamint az ausztráliai székhelyű CoinJar mindannyian kiemelkedő szereplők a kriptók világában, akik egyaránt biztosítanak kriptovásárlási és kereskedési lehetőségeket ügyfeleik számára.

Az ázsiai és a csendes-óceáni térségből a fenti három cég csatlakozott elsőként a Mastercard Crypto Card Programjához. A program fő célja, hogy megkönnyítsék a kriptokereskedők belépését a hagyományos pénzpiacokra, mivel egyre nagyobb az igény a mindennapos tranzakciók digitális valutával történő gyors és megbízható lebonyolítására.

Néhány kereskedő korábban is elfogadott bitcoint vagy ethereumot, de ez a gyakorlat nem terjedt el széles körben. Mostantól a Mastercard a rendszerébe bekerülő kriptovalutát automatikusan fiat valutaként írja majd jóvá a számlán, és azzal a vásárlók a világon bárhol ahol elfogadják a Mastercardot fizethetnek majd online és offline is.

A Mastercard azért döntött úgy, hogy az ázsiai és a csendes-óceáni régióban vezeti be először ezt a szolgáltatást, mivel világszerte itt nő a legnagyobb arányban a kriptovalutát felhasználók aránya. Egy, a Mastercard által végzett felmérés alapján a megkérdezettek 45%-a nyilatkozott úgy, hogy a következő évben valószínűleg használ majd kriptovalutát, ami a korábbi 12%-ról hatalmas ugrás. Ezzel megelőzi a nemzetközi 40%-os átlagot.

A Mastercard a Crypto Card Program révén tervezi megvetni a lábát a kriptovaluták világában. Hosszabb távú tervei között szerepel ugyanis, hogy olyan szolgáltatás csomagokat hozzon létre, amellyel összekötheti a vásárlókat, a kereskedőket és a fintech cégeket ezáltal megkönnyítve a digitális javak áramlását a piaci szereplők között. A cég elkötelezte magát, hogy a meglévő tapasztalatával és az erőforrásaival segítse a fejlődő kriptokereskedelmi partnereit és egy új globális pénzügyi rendszert hozzon létre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.