A Mastercard bitcoin fizetési lehetőséget fog kínálni

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Mastercard lehetővé tenné a bitcoin vásárlásokat és a bitcoin jutalmakat.

A fizetési óriás, a Mastercard állítólag hamarosan bitcoin jutalmakat kínál, és lehetővé teszi a bitcoinnal történő vásárlásokat a világméretű kereskedői hálózata számára – derül ki a CNBC tegnapi jelentéséből.

Világszerte több ezer bank és több millió kereskedő használja a Mastercard hálózatát, hogy naponta több milliárd dollár értékű tranzakciókat bonyolítson le. Ezek a tranzakciók fiat valutákban történnek, és naponta elszámolásra kerülnek. Hamarosan ennek a rendszernek lehet a része a világ vezető kriptovalutája, a bitcoin is.

A fizetési óriás a Bakkt-tal, az Intercontinental Exchange által nemrégiben kivált kriptocéggel működik együtt.

“Szeretnénk minden partnerünknek lehetőséget nyújtani arra, hogy könnyebben hozzáadhassák a kriptoszolgáltatásokat bármihez, amit csinálnak” – jelentette ki Sherri Haymond, a Mastercard digitális partnerségekért felelős ügyvezető alelnöke egy nyilatkozatban.

“Partnereink, legyenek azok bankok, fintech cégek vagy kereskedők, a Baktt platformmal való integráción keresztül kínálhatják ügyfeleiknek a kriptopénz vásárlását, eladását és tartását” – tette hozzá.

Amellett, hogy a Mastercard lehetővé tenné a felhasználók számára a kriptovalutával történő költekezést, kriptopénzek felhasználására szolgáló hitel- és betéti kártyákat, valamint hűségprogramokat is kínálna az ügyfeleknek, ahol az összegyűjtött pontokat bitcoinra lehetne váltani.

A Mastercard évekig kerülte a kriptovalutákat, de úgy tűnik, hogy most 180 fokos fordulatot vesz. A Visa, a kártyás fizetések terén a legfontosabb versenytársa. A Visa már kínál kriptofizetéseket a hálózatán keresztül, és korábban már együttműködött a Circle-lel, hogy USDC fizetéseket tegyen lehetővé.

A bitcoin a hírre pozitívan reagált. A cikk írásának idején egy BTC 63434 dollárt ért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.