A Visa kriptovaluta szolgáltatásokat kapcsol a hagyományos bankokhoz

A Visa multinacionális fizetési óriás bejelentette, hogy Brazíliában a hagyományos bankok platformjain hamarosan kriptovaluta szolgáltatások jelennek meg. A cég hozzátette, hogy az országban már gőzerővel dolgoznak azon, hogy mihamarabb kriptokártyákat dobjanak a piacra, utalva a bitcoin hagyományos pénzügybe történő közvetlen integrálására.

Eduardo Abreu, a Visa brazil üzletágának alelnöke nyilvánosságra hozta, hogy a vállalat olyan alkalmazásprogramozási felületen (API) is dolgozik, mely a jövőben egyesítené a hagyományos pénzrendszert a kriptográfiai eszközökkel. Az innováció lehetőséget nyújtana arra, hogy közvetítők bevonása nélkül kriptovalutákba és ETF-ekbe fektessünk banki platformon keresztül.

A Visa továbbá már több nemzetközi vállalattal együttműködik a személyre szabott kriptokártyák létrehozásában. Kapcsolatba lépett már többek között a Zro Bankkal, az Alterbankkal és a Rippio-val is, melyek segítségével esély nyílna aaz rra, hogy a felhasználók a fizetési óriás kártyáit zökkenőmentesen bankszámláikhoz csatolják.

Innováció a köbön

Ha pedig mindez nem lenne elég, a Visa elárulta azt is, hogy már dolgozik egy B2B (business-to-business) orientált blokkláncon is, mely lehetővé tenné a fizetési megbízások kivitelezését az okos szerződéseket használó vállalatok számára. Abreu ez utóbbihoz hozzátette, hogy a rendszer, mely nagymértékben fokozná a fizetések átláthatóságát, már tesztelési fázisban van, és a közeljövőben bővebb információkat kaphatunk róla.

Mindezek tetejébe a cég hamarosan megkezdi a bitcoinnal történő közvetlen fizetések tesztelését is az országban, mely lényegében megreformálná a kriptokártyák jelenlegi használatát. Momentán a kártyák használata közben szükség van egy közvetítőre, mely menet közben a bitcoint fiat pénzre váltja. A jövőben viszont teljesen szabadon, harmadik fél nélkül mennének végbe a tranzakciók. Brazília egyébként hamarosan az NFT-k vonatára is jegyet vesz a Visa közreműködésével, mely egyébként augusztusban már egy közkedvelt Cryptopunks NFT tulajdonosa is lett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük