A Mastercard felmérése szerint az emberek 40%-a használna kriptót

A koronavírus járvány az emberek életét gyökeresen megváltoztatta. Nincs ez másképp a pénzügyek területén sem. Az emberek teljesen más megközelítéssel fordulnak a pénzügyi témákhoz, és sokkal nyitottabbak lettek a digitális opciók iránt is. Többek között a kriptovaluta fizetések iránt is egyre nagyobb az érdeklődés. A Mastercard most tette közzé a legújabb felmérését, amely szerint 10-ből 4 ember azt nyilatkozta, hogy a következő években biztosan használni fogják a digitális eszközöket is.

Mastercard fizetés

Az emberek 40%-a kriptóval fizet majd?

A globális fizetési rendszerekhez való hozzáállás is átalakulóban van. A Mastercard által készített legújabb felmérésben 15 ezer embert kérdeztek meg. Az amerikai székhelyű pénzügyi szolgáltató kiemelte, hogy a “fogyasztóknak megváltozott a költési szokása, és egyre többször alkalmazzák az érintésmentes fizetési megoldásokat és az online bevásárlást.”

Ezenfelül az eredmények azt mutatják, hogy a megkérdezettek 93%-a legalább egy feltörekvő és új fizetési metódust szeretne használni, mint amilyen a kriptovaluták, biometrikus fizetés, érintetésmentes fizetés vagy QR kód-os fizetés. Ezenfelül 40%-uk mondta, hogy a digitális eszközöket is használni fogják.

Nem okozott az sem meglepetést, hogy a fiatalabb generáció jobban nyitott a virtuális eszközök iránt.

A millenniumi nemzedék globálisan, de főleg a Közel-Keleten és Afrikában nagyon érdeklődik a kriptovaluták iránt. Több mint a megkérdezettek fele (67%) azt mondta, hogy ma sokkal nyitottabbak arra, hogy kriptóval fizessenek mint egy évvel ezelőtt.

Emellett a millenniumi nemzedék 77%-a mondta, hogy sok új dolgot akarnak megtanulni a kriptovalutákról. 75%-uk értett egyet abban, hogy használnák a kriptovalutát, ha jobban értenék a működésüket.

Habár a Mastercard kutatás is ismét bizonyította, hogy a Bitcoin a legismertebb kriptovaluta, de a felhasználók egyre nyitottabbak a többi altcoin iránt is, és egyre többet szeretnének megtudni róluk.

A Mastercard kriptokalandjai

Igazodva az ügyfelei igényeihez, a new york-i székhelyű technológiai óriás is több kriptovalutához kapcsolódó kezdeményezést jelentett be az év eleje óta.

Februárban jelent meg, hogy a Mastercard még az idei évben több digitális valuta támogatását elérhetővé akarja tenni. Ezzel a Mastercard hamar a Visa nyomdokaiba lépett, akik szintén nagyszabású kriptoprojekteket jelentettek be az év elején. Ha Mastercard tényleg elindul a kriptós szolgáltatással, akkor nagyon hamar több millió üzlet és bolt számára lehet elérhető a kriptovalutás fizetés.

Pár héttel korábban jelentette be azt is Mastercard, hogy partnerségre lépett az amerikai kriptotőzsdével a Geminivel. A partnerség nyomán a Winklevoss testvérek által vezetett kriptotőzsde és a Mastercard egy új hitelkártyával jelennek meg, ami 3%-os cashback jutalmat is kínál Bitcoinban. A bejelentése után nagyon nagy volt az érdeklődés szolgáltatás iránt, több mint 140 ezer ügyfél iratkozott fel a várólistára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.