Öveket becsatolni: Hamarosan a Mastercard is támogatni fogja a kriptovalutákat

A több mint 30 millió ügyféllel rendelkező Mastercard bejelentette, hogy csatlakozik a kriptovalutákat elfogadó pénzügyi óriások táborához. Az viszont egyelőre még rejtély, hogy milyen digitális eszközöket használhatnak majd az ügyfeleik.

A Mastercard kriptók iránti érdeklődése elég ígéretesnek hangzik mind a pénzügyi óriás, mind pedig a kriptohívők számára. A vállalat ugyanis úgy véli, ezen lépésével további ügyfeleket fog ujjai köré csavarni. Természetesen a meglevő ügyfeleiről sem feledkezik meg, akik közül sokan már korábban is kacsingattak a kriptók felé, így bejelentése számukra is rendkívül kedvezőnek tűnhet. Nem kell azonban megijedni a pénzügyi óriás lépésétől, elmondása szerint senkire nem akarják ráerőszakolni a kriptók használatát, egyszerűen csak „új lehetőséget szeretne kínálni az ezzel élni vágyók számára.” Az viszont biztos, hogy ezen lépésével egy újabb szintre fogja emelni a kriptók világát, és minden bizonnyal tovább fog növekedni a kirptopénzek iránti érdeklődés is.

A pénzügyi óriás azt is megjegyezte, hogy a stablecoinokat „megbízhatóságuk” miatt kívánja támogatni. Ez pedig magában foglalja az ügyfelek számára a magánélet és a biztonság teljes körű biztosítását, a KYC, valamint a helyi törvények és előírások szigorú betartását, nem utolsó sorban pedig a pénzügyi stabilitást.

A Mastercard már régóta aktívan együttműködik a világ több központi bankjával a digitális valuta-kezdeményezések, a CBDC-k támogatása érdekében. Tavaly például nyilvánosságra hozott egy úgynevezett „virtuális homokozót”, mellyel felvázolta, hogyan használható fel a CBDC a fogyasztói vásárlások kiegyenlítésére a Mastercard infrastruktúrája segítségével. Mindemellett számos kirptovaluta és fintech vállalattal kötött már megállapodást, és egyre jobban szeretné kiterjeszteni a digitális valutákat célzó programját. A kezdeményezések pedig úgy tűnik, elég jó úton haladnak. Néhány hónapja például a Wirex-szel lépett partnerségre, mely által elmondásuk szerint „többféle fizetési lehetőséget biztosítanak a fogyasztók számára.

A Mastercard és a kriptovaluta elég nyerő párosnak tűnik

A jelenlegi izgalmas bikapiac közepette a Mastercard előszeretettel számol be a kriptovaluták iránti növekvő érdeklődésről:

A digitális eszközök a pénzügyi világ rendkívül fontos részévé váltak. Ebből kifolyólag pedig fontos, hogy lehetővé tegyük az ügyfelek, a kereskedők és intézményi befektetők számára a kriptovaluták megfelelő használatát” – nyilatkozta.

Már egyáltalán nem számítanak újdonságnak a kirptókat támogató bankkártyák, azonban ezek használata során a legtöbb esetben a digitális valutákat dollárra, vagy más fiat valutára váltják át a szolgáltatók. A Mastercard hamarosan megoldhatja ezt a problémát, és az adott kártya tulajdonosa maga is eldöntheti majd, hogy kriptopénzben vagy hagyományos fizetőeszközben szeretné kapni a számlájára érkező pénzösszeget. Ez tehát komoly előrelépést jelenthet, mivel a pénzügyi óriás megoldása az eddigieknél sokkal egyszerűbben és egységesebben működő rendszerként funkcionálna.

A Mastercard bejelentése talán már várható volt, hiszen egyre több vállalat próbál lépést tartani a mai generáció kriptók iránti növekvő étvágyával. Az elmúlt egy hónap pedig maga volt a mennyország a kriptóhívők számára. A Tesla 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt Bitcoint – melynek köszönhetően a BTC árfolyama az egekbe szökött; a Paypal kriptovolumene sorra dönti a rekordokat, és arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy Alfred Kelly, a Visa vezérigazgatója az első negyedévi tőzsdei jelentése után megerősítette elkötelezettségét a kriptovaluták felé. És hogy melyik vállalat vagy fizetési óriás lesz a következő a sorban? A válasz egyelőre még homályos, viszont az RBC Capital Markets jelentése szerint az Apple számára minden lehetőség adott a kriptovaluta elfogadásához. Mivel pedig a vállalat ezen lépésével azonnali piaci részesedést szerezne a kriptopiacon elképzelhető, hogy hamarosan az Apple lesz a porondon. Mindenesetre úgy tűnik, izgalmas évnek nézünk elébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.