A Mastercard kriptó bankkártyák piacra dobását tervezi a közeljövőben

A Mastercard, a világ egyik vezető bank- és hitelkártya szolgáltatója, egyre nagyobb elánnal nyit a kriptovilág felé. Törekvéseit komolyan is gondolja a vállalat, ugyanis kriptopénz kártyák kibocsátását szeretné megvalósítani a lehető leghamarabb.

Ez év februárjában már szárnyra röppent néhány hírfoszlány arra vonatkozóan, hogy a Mastercard engedélyezni fogja ügyfelei számára a kriptovalutás tranzakciókat bankkártyás fizetéseiknél. Meg kell hagyni, ez egy igencsak bölcs döntés a pénzügyi intézet részéről. Ráeszméltek arra, hogy egyre többen a kriptovalutákban látják a jövőt és ha lépést akarnak tartani a tömeggel, akkor bizony egy formabontó innovációra kell adniuk a fejüket. Az új lehetőség nemcsak a már meglévő ügyfeleik számára lehet eredményes, megeshet, hogy leendő klienseik éppen emiatt választják majd őket.

A feltevéseket konkrét adatok is alátámasztják, amelyeket a Mastercard által lebonyolított korábbi felmérés is remekül bizonyít. Bankkártyás szolgáltatásuk ezáltal nem csupán felhasználóik mindennapi életét könnyítené meg, de hozzáértő körökben is elismerést vonzana maga után. Fontos megemlíteni, hogy az ötlettel korábban már a Visa is kacérkodott (és lépéseket is tett annak megvalósításának érdekében), azonban ebben a formában még soha nem valósult meg a gondolat.

Kellemeset a hasznossal – egy bankkártya mind felett

Azáltal, hogy a Mastercard úgymond egybegyúrja a hagyományos bankok által biztosított előnyöket a kriptovaluták hatékony tulajdonságaival, egy olyan bankkártyát hoz létre, amely ügyfeleik minden igényét könnyedén kielégítheti. A pénzügyi szektorban tevékenykedő vállalatokkal való társulás pedig sokkalta egyszerűbbé teszi az átállást.

A hivatalos nyilatkozat szerint, „a Mastercard és partnerei azt szeretnék elérni, hogy több bank és kriptopénz vállalat biztosítson arra lehetőséget, hogy kártyás fizetésnél digitális fizetőeszközöket is lehessen alkalmazni.” A társult cégek között pedig olyan nevek sorakoznak, mint például a Circle, a Metropolitan Commercial Bank, az Uphold, a Paxos, a BitPay vagy az Apto Payments.

A bankszámlák és kriptotárcák összekapcsolásával így sokkal áttekinthetőbbé válnának ügyfeleik pénzügyei. Alkalom nyílna arra is, hogy kriptovalutáikat fiat valutákra váltsák át, illetve fordítva. Azt is kiválaszthatnák a felhasználók, hogy bankkártyás fizetésnél éppen melyik kriptovalutát szeretnék használni.

A Mastercard megújult bankkártyák által képes lesz enyhíteni a viszontagságos helyzetet a kriptovaluták és a készpénz között.

Miként zajlik majd a kártyás átváltás?

A Circle dollárhoz igazított stabilcoinját, a USD Coin-t (USDC), kihasználva tervezi az utalások és fizetések során szükséges átváltások problémáját megoldani a Mastercard. A Visa-hoz hasonlóan felhasználóik legkedveltebb kriptovalutái közé a Bitcoin, az Ether és az XRP.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.