A Mastercard kriptográfiai gyakorlatokkal bővíti tanácsadói tevékenységét

Az amerikai pénzügyi cég, a Mastercard bejelentette, hogy bővíti kiemelkedő, a fizetésekre összpontosító tanácsadói szolgáltatását, hogy segítse a vállalkozások fejlődését a mai világra jellemző gyors, digitális változások közepette. A cégek fejlődésének elősegítésére új, nyitott bankolási, nyitott adat, kripto- és digitális valuta, valamint környezeti és társadalmi gyakorlatokkal bővíti a fizetésekre összpontosító tanácsadói szolgáltatásait.

Már több mint két évtizede a tanácsadás kulcsfontosságú eleme a Mastercard ügyfélszolgálatainak, legyen szó többsávos fizetési stratégiák tervezéséről vagy adatkezelési lehetőségekről. Jelenleg a Mastercard’s Data & Services több mint 2000 adatelemzővel, mérnökkel és tanácsadóval rendelkezik, akik a világ 70 országában állnak rendelkezésre. A növekedési tervek részeként a Data & Services nagymértékben bővíti csapatát több mint 500 egyetemi diplomással és fiatal szakemberrel.

Mastercard tanácsadói gyakorlatok. Forrás: Business Wire.

„A fizetések csak a kezdet. Az elmúlt 20 évben banki, fintech, kiskereskedelmi, utazási és egyéb szektorokban dolgoztunk együtt ügyfeleinkkel, segítve őket abban, hogy megértség, majd eligazodjanak az előttük álló kihívásokban és lehetőségekben. A tanácsadásnak ez a fejlődése a változó világ és a mi változó üzletágunk felismerését szolgálja. Arról van szó, hogy segítünk az ügyfeleinknek előre látni a jövőt és eligazodni a szembejövő kihívásokban.” – mondta a Mastercard Data & Services részlegének elnöke.

Ezekkel az új gyakorlati csoportokkal a vállalat továbbra olyan megközelítést kínál, amely az újszerű gondolkodásmódra, szolgáltatásokra, eszközökre támaszkodik, hogy okosabb döntéseket hozzon üzleti tevékenységében.

A bankok támogatása a digitális valuták bevezetésében

A cég tanácsadói tevékenysége leginkább a bankokat és a kereskedőket célozza meg, akiknek segítségre van szükségük a kriptó bevezetéséhez. Más vállalatokkal kötött partnerségeit arra fogja használni, hogy kriptomegoldásokat kínáljon, melyekkel ügyfeleik új piacokra tudnak lépni. A kezdeti szakaszban történő oktatástól, a kockázatkezelés és a kripto- és NFT-stratégia kidolgozásán át egészen a kriptokártyák kialakításáig segítenek majd. Továbbá a Mastercard tesztplatformjának segítségével a központi bankoknak segítenek a CBDC-jük kialakításában és bevezetésében. Elindításuk előtt lehetőségük lesz kutatást, tesztelést és konzultációt folytatnik a fizetési rendszerek, a szabályozás és az irányítás szakértőivel.