A Meld, egy Cardano alapú DeFi protokoll 100 millió natív tokent stakelt 3 nap alatt

Egy új decentralizált pénzügyi protokoll, a Meld indult el a Cardano (ADA) blokkláncon. Mindössze három nap alatt sikerült is a projektnek 100 millió darab Meld nevű natív tokenjüket stakelni.
A Meld a Twitter-fiókján keresztül jelentette be az indulásukat. A DeFi protokoll egyik fő célkitűzése, hogy kriptopénz staking szolgáltatásokat kínáljanak a felhasználóiknak. Ezeket fedezeteként használhatnák fel a fiat valutában történő hitelezéseknél. A Meld azt a lakossági réteget célozza meg, amely nem férhet hozzá a banki szolgáltatásokhoz, viszont a Cardano blokkláncra támaszkodva első körben olyan országokra összpontosít, ahol viszont a kriptovaluták adoptációja és használata már relatíve magas.

Meld
A Meld modellje arra épül, hogy a felhasználók a számlájukon kriptopénzt helyeznek el, ami a Cardano blokkláncon zárolásra kerül, és ez szolgál fedezetként a fiatvalutában adott hiteleknél és kölcsönöknél.
“A Cardano blokklánc a kriptoeszköznek a tárcából a staking poolba való összekapcsolásáért felel. A tokenjeid vagy coinjaid valójában mindig a tárcádban maradnak. De le vannak zárva, és nem használhatók másra” – mondta Ken Olling, a Meld vezérigazgatója.

A Meld lehetővé tette a tokenek tulajdonosainak, hogy több mint 620 millió ADA-t stakeljenek, ami körülbelül 1 milliárd dollárnak felel meg értékben. Mindeközben a DeFi protokoll 10 millió dollárt is összegyűjtött egy finanszírozási körben, amely egy zártkörű token értékesítés keretében valósult meg. A társaság a közösségi finanszírozás ISPO formájára is támaszkodott, ennek keretében 64 millió ADA-t helyeztek el a staking poolban. Öt napon belül aztán az ISPO által további négy poolt nyitottak, amelyeket 133 millió ADA-val töltöttek fel. A felhasználók választhatnak a hat hónapos zárolás vagy a 12 hónapos zárolás között, amikhez 12%-os, illetve 15%-os éves kamatlábat kötnek.

A Meld már partnerségre is lépett egy afrikai mobilszolgáltatóval, a Tingóval a mobilalkalmazás integrálása érdekében. Továbbá a DeFi protokoll a Polygon és a Vent Finance, valamint az ADAmatic partnereként a Polygon blokklánc és a Cardano blokklánc összekapcsolására is készül.