Jön az ADAX DEX, azaz a decentralizált tőzsde a Cardano blokkláncon

A Cardano okosszerződés technológiájának kezdeti bejelentése óta a blokklánc közössége izgatottan várta az implementációt, amivel belép az Uniswap vagy PancakeSwap ökoszisztémák szintjére is. Ennek van kockázata, hiszen a Cardano egy komoly versenyhez csatlakozik, és a DEX közösség elvárásai továbbra is magasak. Az ADAX azonban sikerrel vette az akadályt, és most készen áll az ADAX DEX v1.0 kiadására.

A decentralizáció filozófiájára alapozva az ADAX DEX az order-book modellt fogja használni, amely a letétkezelés nélküli és cenzúra-ellenálló kereskedést hozza el. A felhasználók képesek lesznek azonnali okosszerződés-alapú kereskedéseket végrehajtani a platformon, az Ethereum hálózati díjaihoz képest jelentősen kevesebbet fizetve érte.

Az ADAX DEX elindítása hatalmas mérföldkő a mögötte álló egész csapat számára. A vállalat hat hónapnyi munkát és munkaerőt fordított arra, hogy a Cardano egyik első decentralizált tőzsdei megoldását szállítsa, amely hosszú távon biztosan az ökoszisztéma javára fog válni.

ADAX DEX

Az ADAX DEX termék legfontosabb jellemzői

Az ADAX DEX nem marad le a versenytársaitól, és mindent tud, amire a Cardano közösségnek szüksége van egy valóban decentralizált kereskedési élményhez. A tőzsde támogatja a láncon belüli swap-ek végrehajtását és a koncentrált likviditású megbízásokat. Ezek lehetővé teszik, hogy hatékonyság és teljesítmény tekintetében felülmúlja a legközelebbi versenytársait is.

A tőzsde fejlesztői egyedi PAB megoldást is behoztak a Plutus okosszerződések segítségével, amelyek biztosítják a teljes decentralizációt. A hálózati torlódások és az egyidejűséggel kapcsolatos problémák elkerülése érdekében az ADAX minden egyes megbízást kisebb UTXO-kra bont.

A decentralizált élmény kényelmesebbé tétele érdekében az ADAX rengeteg időt töltött egy olyan felhasználói élmény létrehozásával, amely mind az intézményi befektetőknek, mind a magánkereskedőknek megfelel. Jelenleg az ADAX a széles körben elterjedt kriptotárcák integrációján dolgozik. Jelenleg még csak a Nami Wallet támogatását kínálja, a GeroWallet és a CCVault pedig a bevezetést követő napokban érkezik majd.

A megjelent sajtóközlemény szerint az ADAX partnerségre lépett a Stockgeist.AI piacelemző és monitorozó platformmal is. Ez az együttműködés lehetővé teszi, hogy a DEX egy forradalmi kereskedési eszközt kínáljon, amely nyomon követi a kereskedői hangulat változásának korai jeleit is. Az eszköz különböző közösségi médiacsatornákról, például a Twitterről, a Facebookról, a Redditről és a Discordról gyűjt adatokat. Minden egyes token saját mérőszámmal fog rendelkezni. Ez lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy beazonosítsák a piac “legforróbb” eszközeit a közösségi média aktivitás alapján is.

Az ADAX csapata izgatottan várja, hogy teljesítse a Cardano közösségnek tett ígéretét, és végre elinduljon az új decentralizált tőzsde. Továbbra is várják a visszajelzéseket, amelyek eddig is nagyon hasznosak voltak a csapat számára a fejlesztési folyamat során.