A MetaMask felhasználók már vehetnek kriptót Apple Pay segítségével is

A népszerű Ethereum kriptotárca, a MetaMask most integrálódott az Apple ökoszisztémájával, miután elindult az Apple Pay platformjával történt integráció. Március 29-én jelentette be a MetaMask, hogy a mobil verziójának új frissítésében már elérhetővé válik az Apple Pay is. Az érdekessége a történetnek az, hogy maga az Apple nem támogatja közvetlenül saját platformján a kriptofizetéseket. Így kell egy közvetítő a folyamatba, ez pedig a Wyre, amely támogatja a kriptofizetéseket és integrálva van az Apple Pay platformjával.

A MetaMask népszerűségének növekedése töretlen

Ez azt jelenti, hogy a felhasználók most már vehetnek kriptót a bankkártyájukkal is, nem kell ETH-t küldeni az appra előzetesen. Naponta maximum 400 dollár küldhető a tárcába az Apple Pay felhasználók által bankkártyák és a Wyre API felhasználásával. Emellett a Metamask a Transak fizetési platformot is használja, hogy lehetővé tegye kriptók vásárlását bankkártyával, azonban minden esetben szükséges a KYC-azonosítási folyamat elvégzése. A Metamask használata az egyes számú rétegen emellett gázdíjakkal is jár, ráadásul a MetaMask tranzakciónként 0.875%-os díjat számol fel.

MetaMask

További frissítés volt most még a MetaMasknál a “gázdíjmentes” tranzakciók biztosítása. Ez akkor lehetséges, ha egy projekt vagy protokoll kifizeti a gázdíjat a felhasználó helyett. Összességében egyébként a sok fejlesztés csak növeli a MetaMask népszerűségét, március 15-én jelentették, hogy a tárca átlépte a 30 millió havi aktív felhasználói számot. Így ez egyértelműen az egyik legnépszerűbb kriptotárca a világon. Nem csoda, hogy a tárca mögött álló cég, a ConsenSys vezérigazgatója március 16-án bejelentette, hogy elindítja hamarosan a saját tokenjét és DAO-ját. Túl sokat még ezekről nem tudni, de egyértelműen ígéretesnek tűnik a kezdeményezés.