A Microstrategy nem áll le, újabb 1045 bitcoint vásárolt

A MicroStrategy tovább erősítette pozícióját a bitcoin egyik legnagyobb vállalati birtokosaként azzal, hogy a közelmúltban 1045 bitcoint vásárolt mintegy 29,3 millió dollárért.

Szerdán a MicroStrategy üzleti intelligenciával foglalkozó cég bejelentette, hogy további 1045 bitcoint vásárolt, összesen nagyjából 29,3 millió dolláros vételárért.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC) nemrég benyújtott dokumentum szerint az újabb felvásárlás március 24. és április 4. között történt, érménkénti 28 016 dolláros átlagáron.

Ezzel a legutóbbi zsákmánnyal a vállalat bitcoin-tárháza már 140 000 érmét számlál.

Ezeket az érméket összesen mintegy 4,17 milliárd dolláros vételáron szerezte meg. A vállalat által fizetett átlagár jelenleg 29 803 dollár bitcoinonként.

A vezető kriptopénzzel a cikk írásának idején 28 418 dolláron kereskedtek a CoinMarketCap oldala szerint, ami azt jelenti, hogy a MicroStrategy még mindig nem tudta elérni a nullszaldót, miután 2022-ben hatalmas veszteségekkel kellett szembenéznie a medvepiac miatt.

A vállalat március végén 150 millió dolláros bitcoin-vásárlást is bejelentett.

A MicroStrategy kulcsszerepet játszott a kriptopénzek zászlóshajójának intézményi elfogadásában, mivel 2020 augusztusában kezdett el befektetni a kriptopénzbe.

Azóta a társaság tovább bővítette bitcoin állományát, így a digitális eszköz legnagyobb vállalati birtokosa lett.