A MicroStrategy vállalat tulajdonában több mint 110 ezer BTC van

A MicroStrategy vezérigazgatója, Michael Saylor a mostani kriptovaluta árfolyamösszeomlás után megduplázta a tétet. Hangsúlyozta, hogy nem ad el csak azért, mert a Bitcoin (BTC) 30 000 dollár körüli szintre esett vissza.

Ahogy a kriptovaluták ára továbbra is lefelé tartó spirálban van, Saylor elég közömbösnek tűnik, és nem viselik meg az erős piaci mozgások. A múlt héten 15 millió dollárt költött még több Bitcoin vásárlásra. A MicroStrategy vezérigazgatója Twitteren üzente, hogy az általa irányított szervezetek már több mint 111 000 Bitcoint birtokolnak.

A MicroStrategy vezérigazgatója „nem ad el”, miközben a kriptók ára zuhan

Ez az 111 000 BTC mennyiség magába foglalja a MicroStrategy jelenlegi 92 079 BTC-jét is. A cég tegnap 10 millió dollárt költött 229 további coin megszerzésére. Azt azonban nem tudjuk, hogy a teljes összeg tartalmazza-e vagy sem Saylor személyes coinjainak mennyiségét is.

Amikor utoljára Saylor a személyes tárcájáról beszélt 2020 októberében, azt állította, hogy 17 732 Bitcoinnal rendelkezik. Ha összeadjuk a kettőt, 92 079-et és 17 732-t, akkor megkapjuk a 110 000 körüli összeget, ami azt sugallja, hogy az általa említett összeg tartalmazza Saylor privát tárcáját is, és hogy nemrégiben vásárolt még néhány coint.

Saylor bejelentése a kriptopiac zűrzavaros időszakában érkezett, amikor az árak fel és le mozognak. A Bitcoin árfolyama egy hatalmas zuhanással 30 000 dollár körüli szintre esett. Az Ethrerum (ETH) ára körülbelül 2 500 dollárra süllyedt, míg a DOGE meme coin 0,35 dollár alá csúszott vissza.

Az összeomlás során Saylor közel egymillió követőjének három egyszerű szót tweetelt: „Nem adok el”. Ez a magabiztosság nem okoz meglepetést senkinek, aki ismeri Saylort. Régóta a kriptovaluták híve, és még egy Bitcoin for Corporations nevű digitális konferenciának is a házigazdája.

Az általa vezetett vállalat, a MicroStrategy egy vállalati analitikai szoftvercég, 2021-ben az egyik legnagyobb intézményi Bitcoin birtokos lett.

Peter Schiff és Saylor Twitter-háborúja

Saylor-nak és a MicroStrategy-nek megvannak a maga ellenségei, köztük a Bitcoin kritikus, Peter Schiff. Schiff egy saját tweetjében Saylort Ahab kapitánnyal, a MicroStrategy-t pedig a Pequod nevű elsüllyedt hajóval hasonlította össze. „A Bitcoin iránti megszállottsága nemcsak a halála lesz, hanem mindenkit meg fog ölni az MSTR fedélzetén. A részvényeseknek választaniuk kell a lázadás vagy a hajóról való leugrás között.”

Az Euro Pacific Capital vezető közgazdásza és globális stratégája azt is elmondta, hogy Saylor „ostoba tanácsokat” adott a BTC megtartását illetően. Saylor erre egy screenshot-tal válaszolt erre, amely azt mutatta, hogy az arany 77% -kal kevesebb hozamot hozott, mint a Bitcoin az elmúlt naptári évben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük