A MicroStrategy vezére integrálta a Bitcoin Lightning címet a vállalati e-mailbe

A Lightning Address protokoll lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Bitcoint küldjenek a Lightning Networkön keresztül egy hagyományos e-mail címre hasonlító kriptotárca azonosítóra.

Michael Saylor, a Bitcoin szókimondó támogatója és a MicroStrategy társalapítója a Bitcoin Lightning Networköt integrálta a vállalati e-mail címébe. Ez azt jelenti, hogy bárki használhatja ezt az e-mail címet – [email protected] – arra, hogy Bitcoint (BTC) küldjön az 58 éves milliárdosnak.

Microstrategy Lightning address

Az integráció a Lightning Address protokollt használja. Ez lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy egy szabványos Lightning számlát, vagy fizetési kérelmet egy internetes azonosítóval, például egy e-mail címmel helyettesítsenek.

A Lightning Address protokollt a legtöbb kriptotárca már támogatja.

Lightning Address protocol

A MicroStrategy kockázatos Bitcoin stratégiája már zöldben van a legutóbbi rali után

Ahogy a Bitcoin árfolyama átlépte a 30 000 dolláros küszöböt, úgy tűnik, hogy a MicroStrategy merész befektetése a legnagyobb kriptopénzbe hamar megtérülhet.

A MicroStrategy a SEC-hez benyújtott április 5-i bejelentésében közölte, hogy a március 24. és április 4. közötti időszakban a vállalat és leányvállalatai mintegy 1045 bitcoint vásároltak mintegy 29,3 millió dollár értékben.

Ezzel a MicroStrategy összességében mintegy 140 000 Bitcoint vásárolt már mintegy 4,17 milliárd dolláros értékben. Érménként ez mintegy 29 803 dolláros átlagos vételárat jelent.

A vezető kriptopénz az elmúlt 24 órában 6,2%-ot emelkedett, és a cikk írásakor 30 300 dollár feletti áron kereskednek vele. Ez azt jelenti, hogy a MicroStrategy Bitcoin-állománya jelenleg több mint 4,2 milliárd dollárt ér.

A MicroStrategy 2020-ban került került a címlapokra, amikor a vállalat először vásárolt 250 millió dollár értékben Bitcoint a vállalat treasury tartalékolási stratégiája részeként. Azóta a Microstrategy több körben tovább növelte a megvásárolt Bitcoinok mennyiségét.

Az üzleti szféra a lépést kezdetben szkeptikusan fogadta. Ugyanis a pénzügyi iparág számos szakértője bizonytalan volt a Bitcoin mint értéktároló eszköz hosszú távú életképességét illetően.

A MicroStrategy ügyvezető elnöke, Michael Saylor azonban a Bitcoin hangos szószólójává vált. Azzal érvelt, hogy az értéke képes felülmúlni a hagyományos eszközosztályok, például az arany és a részvények teljesítményét is.