A Minecraft tiltja a kriptót és az NFT-ket, de a Worldcoin az okés

A világ egyik legnépszerűbb játéka minden platformon a Minecraft. A népszerűsége mellett arról is ismert, hogy nagyon keményen küzd a kriptovaluták és a nem helyettesíthető tokenek integrációja ellen már elég régóta. A fejlesztő Mojang és a kiadó Microsoft még a rajongói online szerverekről is kitiltották a kriptovaluták minden lehetőségét. Ezek után óriási meglepetésként jött a hír, hogy a Worldcoin Minecraft integrációt jelentett be egy héttel ezelőtt.

A Worldcoin valószínűleg a World ID és a WLD token elválasztása miatt engedélyezett

A Worldcoin leginkább az íriszszkennelést végző Orbokról vált ismertté. Ezekkel az eszközökkel egyedi íriszkód hozható létre az adott ember retinájának feltérképezése után. Aztán ez a kód a Worldcoin projektjének láncára kerül. És innentől kezdve az adott személy ez alapján egy World ID-t használhat személyazonosságának igazolására. A résztvevők a projektben való részvételükért cserébe WLD kriptotokeneket kapnak. A friss bejelentés szerint a World ID azonosítók segítségével a Minecraft szerverek üzemeltetőinek kevesebb feladatuk lesz. Mert a World ID már biztosítja, hogy azonosított személy lesz a csatlakozó. Pedig 2022-ben a Minecraft csapata bejelentette, hogy betiltja 2023-tól az NFT-k használatát. Ezzel együtt azt is megtiltották, hogy a játékosok kriptokban kapjanak jutalmakat, ami ahhoz vezetett, hogy több szervert is le kellett állítani.

A felhasználói szabályzat elég egyértelműen leírja, hogy a szűkösség vagy a nehezen megszerezhető tartalmak ronthatják a játékosok élményét. “Ha például egy játékosnak egy NFT-vel kell rendelkeznie bizonyos funkciók eléréséhez…az nekünk nem okés.” Írja a szabályzat. A Worldcoin integrációja pusztán a World ID-ra összpontosít, és nem igényel kriptopénzt vagy tokeneket a játékon belül. A Minecraft szóvivője azt nyilatkozta, hogy a játék mögött álló cégek “nem vettek részt a Worldcoin kezdeményezésben, és bármilyen Minecraft integráció nemhivatalosnak tekintendő”. De hozzátették, hogy amíg az “betartja a felhasználói szabályzatban és az NFT-kről szóló eredeti szabályokban megfogalmazott irányelveket”, addig a Worldcoin integráció “valószínűleg elfogadható”. Még a Worldcoin is elismerte korábban, hogy a World ID azonosítója teljesen független a WLD tokentől, tehát ha valakinek van World ID-ja, az nem jelenti azt, hogy bármi köze lenne a kriptovalutához. És úgy tűnik, hogy ez elég a Minecraftnak.