A My Neighbor Alice értéke lassan eléri az 1 dollárt, míg a Calvaria népszerűsége megállíthatatlannak tűnik

Alábbi írásunkban megvizsgáljuk mi történt idáig, illetve mire számíthatnak a jövőben az ALICE befektetői. Ezen kívül, pedig ismertetünk egy új projektet, ami már az előértékesítési fázisban befektetők tömegeit vonzotta be.

Mi az ALICE?

A My Neighbor Alice a Chromia ökoszisztémára épülő, blokklánc technológiát használó P2E játék. A játékban a felhasználóknak lehetősége nyílik saját virtuális szigeteket vásárolni, izgalmas tárgyakat gyűjteni, és más valódi felhasználókkal barátságokat kötni.

Minden játékosnak saját egyedi avatárja van, amiket később tetszés szerint módosítani is lehet. Lehetőség van az avatár testreszabásán túl, virtuális ingatlanokat is vásárolni. Természetesen a játékosok által létrehozott karakterek és a birtokolt virtuális ingatlanok NFT formájában léteznek, így biztosak lehetnek benne a felhasználók, hogy ők a valódi tulajdonosai a digitális eszközöknek.

Ami különlegessé teszi a My Neighbor Alice világát az az, hogy nem szükséges semmilyen előzetes kriptopénz-ismeret a csatlakozáshoz. Habár a játék blokklánc alapú, és a DeFi több elemét is magába foglalja, ezeknek az ismerete nélkül is bárki számára kipróbálható. Ezzel a húzással a fejlesztőknek az volt a célja, hogy túl a kriptobefektetőkön, megszólítsák a játékosok népes táborát is.

ALICE árfolyam-elemzés

2021 novemberében az ALICE érmék árfolyama elérte a 28.44 dollárt. Ami ezután következett az viszont nem volt egy séta a parkban: nagyjából egy év alatt az ALICE elvesztette értékének 95 százalékát. Természetesen több olyan makrogazdasági esemény is történt azóta, ami a teljes kriptopiacra hatással volt, azonban az ALICE értékvesztése a versenytársakhoz képest is kiemelkedőnek számít. Jelenleg a My Neighbor Alice (ALICE) érmék esetében tovább folytatódik a negatív trend.

Az érme jelenleg 1.21 dolláros áron érhető el és az elmúlt 24 órában a kereskedési volumen mindösszesen 27.5 millió dollár volt. Jelenleg enyhe emelkedést tapasztalhatnak a befektetők, azonban ez elsősorban a Binance mentőövének köszönhető.

alice arfolyam

Az érme tulajdonosai számára nehéz lenne bármi biztatót mondani. Számos más kriptóval egyetemben a novemberi csúcsot követően nem sikerült érdemi erősödést elérni. Ugyan voltak rövidebb pozitív időszakok, azonban ezek soha nem tudták megőrizni az elért árfolyamszintet.

Amint az alábbi ábrán is látható, az MACD negatív irányba fordult, ami alapján okkal lehet arra következtetni, hogy további gyengülés várható. Ezzel párhuzamosan az érme RSI értéke is az alacsonyabb régiók felé vette az irányt, ami jelezheti azt is, hogy a befektetőknek egyre kisebb az ALICE-ba vetett bizalmuk. Utóbbi állítás azért meglepő, mert előfordulhat, hogy még a jelenlegi árat is sokallják a kereskedők.

Egyáltalán nem lenne meglepő, ha a My Neighbor ALICE az idő előrehaladtával szépen lassan a feledés homályába merülne. Ennek az oka elsősorban az lehet, hogy bár megpróbált bevonni egy új réteget a kriptojátékok világába, ezt mégsem sikerült jól kivitelezni. Ezzel szemben egy új, előértékesítési szakaszában lévő P2E játéknak úgy néz ki sikerülni fog az, ami az My Neighbor Alice fejlesztőinek nem: elérni a gémereket.

Calvaria: Duels of Eternity 

A Calvaria egy túlvilági környezetben játszódó, körökre osztott, stratégiai NFT kártyajáték. Csaták során a résztvevők értékes jutalmakat szerezhetnek, amiket később akár valós profitra is lehet váltani. A fejlesztők hatalmas gondot fordítottak arra, hogy minél kiegyensúlyozottabb legyen a játékélmény: a helyes stratégia megválasztásával, még egy gyengébb paklival is győzni lehet.

Idáig azt hihetnénk, hogy a Calvaria csupán egy, a számtalan hasonló kriptojáték közül, azonban van valami, amiben a Calvaria fejlesztői megelőzik a versenytársakat. A játék ugyanis teljes mértékben ingyenes. Nincs szükség semmilyen előzetes érmevásárlásra, kriptotárcára, vagy akár bankkártyára. Bár van lehetőség az ökoszisztéma natív érméinek, a RIA-nak a megvásárlására, ez egyáltalán nem szükséges a játék megkezdéséhez.

 Ökoszisztéma

A Calvaria világában két, különböző funkcióval rendelkező érme található. Az eRIA érméket csaták megnyerése, és kereskedések lebonyolítása során kapják a felhasználók. Használatukkal lehetőség nyílik a kártyapakli fejlesztésére, vagy a platform piacterén beválthatóak más kriptovalutákra. Míg az eRIA segítségével a játékélmény javítható, addig a RIA-val a projekt tokenomikája válik fenntarthatóvá.

calvaria token allokáció

A legsikeresebb projektekhez hasonlóan a Calvaria is egy decentralizált autonóm szervezetként (DAO) működik. Ez azt jelenti, hogy aki rendelkezik RIA tokennel, beleszólhat bármely, a projekt jövőjét érintő kérdésbe. Ezzel a szervezeti struktúrával a fejlesztők, és a felhasználók egyaránt biztosak lehetnek benne, hogy minden döntés a játékosok javát fogja szolgálni. Mivel a RIA egy proof-of-stake érme, ezért tulajdonosaik dönthetnek a stakelés mellett, amivel passzív módon juthatnak változatos jutalmakhoz.

A profitszerzésre a stakelésen kívül, más lehetőségek is vannak. Ahogy már említettük, a legügyesebb játékosok eRIA érméket kapnak jutalmul. Az eRIA többek között RIA tokenekre váltható, amit akár Ethereumra is át lehet majd váltani. Ezeken túl a megszerzett NFT kártyákat is lehet értékesíteni. Ha például két egyforma kártyát birtokol a játékos, az egyiken profitért cserébe túl is lehet adni. Ezáltal úgy sikerült hasznot termelni, hogy nem romlottak a nyerési esélyek.

Nem meglepő módon az érmére, már most hatalmas a kereslet. Az előértékesítés kezdete óta alig telt el néhány hét, és máris több, mint 1.75 millió dollár gyűlt össze. Hasonlóan más projektek korai szakaszaihoz, a Calvaria esetében is, az előértékesítés során kínált érmék ára lépcsőzetesen emelkedik. Ez azt jelenti, hogy aki a mostani, negyedik szakaszban csatlakozik, annak tetemes haszon ütheti a markát az előértékesítés végére.

Egészen biztosak lehetünk benne, hogy a Calvaria, szemben a My Neighbor Alice-szal, képes lesz széles rétegekhez is eljutni. A fejlesztők tervei szerint a játék nem csupán böngészőn, hanem mobilalkalmazás formájában, IOS és Android készülékről is elérhető lesz.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a Calvaria: Duels of Eternity, látogass el a projekt hivatalos honlapjára.

RIA token vásárlása