A nagylelkű kriptósok: a Ripple társalapító $25 milliót adományozott az oktatásnak

Chris Larson, a San Francisco-i Ripple társalapítója, és felesége Lyna Lam megmutatta, mennyire is nagylelkűek. 25 millió dollár értékű XRP kriptovalutát adományoztak az egyik kaliforniai egyetemnek.

CoinCash ATM Pécsett és Szegeden

25 milliós támogatás az ígéretes vállalkozóknak

Larsen és Lam a kaliforniai San Francisco State University-nek adományozta a 25 millió értékű XRP tokent a RippleWorks segítségével. A RippleWorks, egy privát alap, amely pénzügyi támogatást nyújt olyan közösségi vállalkozóknak, akik valamilyen ígéretes projekten dolgoznak. Ezek a közösségi vállalkozások ugyanis nem monetáris szemszögből mérik a sikerüket; itt nem az a lényeg, hogy mennyi profitot tudnak lefelezni a termékükről vagy szolgáltatásukról. A fókusz valamilyen társadalmi vagy szociális probléma megoldásán van.

Az egyetem az beérkezett összeget a globális vállalkozásokkal és fintech ökoszisztémákkal foglalkozó diákokra fogja főként fordítani. Az egyetem nagyon nagy örömmel fogadta az adományt – az ő jelentésük szerint ez ugyanis a legnagyobb adomány, amit amerikai egyetem valaha kapott kriptovalutában.

Az egyetem elnöke Leslie E. Wong így reagált a hírre:

“Ez az úttörő ajándék az egyetemünket kiemelkedő pozícióba fogja helyezni: egy folyamatosan fejlődő és változatos központja lehetünk az üzleti innovációnak és vállalkozásnak. Chris, Lyna és a RippleWorks mindnyájan innovátorok. Az ő ajándékuk most a mi diákjainkat is kreativitásra inspirálhatja, hogy így lehessenek a következő generáció vezetői.”

A Ripple és a jótékonykodás: kéz a kézben

A Ripple számára egyébként egyáltalán nem ismeretlen a sikerük jótékony célra való felhasználása: a Ripple for Good programjukat éppen tavaly indították el. Ez a program a RippleWorks-szel közösen fektet be adományokon keresztül az oktatásba és innovációba.

A nagylelkű kriptósok: a Ripple társalapító 25 millió dollárt adományozott az oktatásnak

Ráadásul egyetemeket is támogattak már korábban: tavaly júniusban 17 egyetemnek adtak a világ körül összesen 50 millió dolláros támogatást, hogy a blokklánc és kriptovaluta oktatást és fejlesztést segítsék elő. Márciusban pedig egy másik adományuk segítette több, mint 30 ezer osztályterem felszerelését az USA egész területén.

A kriptósokat sokszor vádolja a mainstream média azzal, hogy “értéktelen” valutákkal játszanak csak, hogy saját profitjukat megkeressék. A Ripple most megint megmutatta, hogy ez nem is állhatna messzebb az igazságtól: ezek a “játékpénzek” nagy értéket tudnak teremteni – főleg, ha az eljövendő generációba fektetik.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.