A nagylelkű kriptósok: a Ripple társalapító $25 milliót adományozott az oktatásnak

Chris Larson, a San Francisco-i Ripple társalapítója, és felesége Lyna Lam megmutatta, mennyire is nagylelkűek. 25 millió dollár értékű XRP kriptovalutát adományoztak az egyik kaliforniai egyetemnek.

25 milliós támogatás az ígéretes vállalkozóknak

Larsen és Lam a kaliforniai San Francisco State University-nek adományozta a 25 millió értékű XRP tokent a RippleWorks segítségével. A RippleWorks, egy privát alap, amely pénzügyi támogatást nyújt olyan közösségi vállalkozóknak, akik valamilyen ígéretes projekten dolgoznak. Ezek a közösségi vállalkozások ugyanis nem monetáris szemszögből mérik a sikerüket; itt nem az a lényeg, hogy mennyi profitot tudnak lefelezni a termékükről vagy szolgáltatásukról. A fókusz valamilyen társadalmi vagy szociális probléma megoldásán van.

Az egyetem az beérkezett összeget a globális vállalkozásokkal és fintech ökoszisztémákkal foglalkozó diákokra fogja főként fordítani. Az egyetem nagyon nagy örömmel fogadta az adományt – az ő jelentésük szerint ez ugyanis a legnagyobb adomány, amit amerikai egyetem valaha kapott kriptovalutában.

Az egyetem elnöke Leslie E. Wong így reagált a hírre:

“Ez az úttörő ajándék az egyetemünket kiemelkedő pozícióba fogja helyezni: egy folyamatosan fejlődő és változatos központja lehetünk az üzleti innovációnak és vállalkozásnak. Chris, Lyna és a RippleWorks mindnyájan innovátorok. Az ő ajándékuk most a mi diákjainkat is kreativitásra inspirálhatja, hogy így lehessenek a következő generáció vezetői.”

A Ripple és a jótékonykodás: kéz a kézben

A Ripple számára egyébként egyáltalán nem ismeretlen a sikerük jótékony célra való felhasználása: a Ripple for Good programjukat éppen tavaly indították el. Ez a program a RippleWorks-szel közösen fektet be adományokon keresztül az oktatásba és innovációba.

A nagylelkű kriptósok: a Ripple társalapító 25 millió dollárt adományozott az oktatásnak

Ráadásul egyetemeket is támogattak már korábban: tavaly júniusban 17 egyetemnek adtak a világ körül összesen 50 millió dolláros támogatást, hogy a blokklánc és kriptovaluta oktatást és fejlesztést segítsék elő. Márciusban pedig egy másik adományuk segítette több, mint 30 ezer osztályterem felszerelését az USA egész területén.

A kriptósokat sokszor vádolja a mainstream média azzal, hogy “értéktelen” valutákkal játszanak csak, hogy saját profitjukat megkeressék. A Ripple most megint megmutatta, hogy ez nem is állhatna messzebb az igazságtól: ezek a “játékpénzek” nagy értéket tudnak teremteni – főleg, ha az eljövendő generációba fektetik.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.