A nap grafikonja: már egy bugyirózsaszín antimém is érhet 32 millió dollárt

A nap nyertese a kriptovaluta-piacon nem a mesterséges intelligencia, inkább a mesterséges intelligenciahiány – egy olyan érme ment fel egy nap alatt 50 százalékkal, amelyet állítólag unalomból hoztak létre.

A Dont’ Buy Inu – “ne vegyél Inu-t” – token (DBI) a nap nyertese a Coingecko toplistáján egyetlen nap alatt 50 százalékos árfolyamnyereséggel. Az elnevezésből ítélve egyfajta antimém-érméről lehetne szó, amely a többi mémérme vásárlásától tanácsol el. De nem egészen.

Létrehozója, egy bitcoin-programozó saját bevallása szerint  azért hozta létre, mert unatkozott. De lehet, hogy még ez is vicc vagy kamu, akár az egész személy is lehet kitalált. Ugyanis azt is írja, hogy húsz éve aktív a “kriptótérben”, csakhogy az ugye még csak körülbelül 14 éves. De mindegy is, egy mémen mit kell komolyan venni?

Dont’ Buy INU – “ne vegyél INU-t” – token (DBI)(Tradingview.com)
Dont’ Buy INU – “ne vegyél INU-t” – token (DBI) (Tradingview.com)

Mondjuk azt a 32 millió dollárt, amennyire az utóbbi napok emelkedése után az antimémnek látszó mémtoken piaci kapitalizációja felszökött. A projekt igencsak profin meg van tervezve, többnek látszik, mint unaloműzésnek. A tetszetős honlap, a Twitter és a Telegram, a halvány bugyirózsaszín, édibédi kiskutyás logó, a részletes DBI-vásárlási tanácsok arra utalnak, hogy valaki erősen a pénzünket akarja.

Ezen még az sem változtat, ha beleteszi a nevébe, hogy “ne vegyél”.

Kapcsolódó cikkeink:

A hasznossági tokenek túlszárnyalhatják a mémérméket 2023-ban

Túl késő már Shiba Inut venni? A Tamadoge jobb befektetés lehet

Nincs minden veszve, még van esély a SHIB token fellendülésére

Címlapkép forrása: Twitter.com