Nincs minden veszve, még van esély a SHIB token fellendülésére

Gyengélkedő árfolyama ellenére, a SHIB az Ethereum-bálnák által birtokolt érmék listáján a 3. helyen végzett. A dobogóra került mémcoin 12%-os részesedést tesz ki a 100 legnagyobb ETH birtokosok között.

A Shiba Inu 601,2 millió dollár értékű részesedése az USDC és USDT stabilcoinokat követi a listán, amelyek aránya 16%, illetve 14% az Ethereum bálnák között.

SHIB

Az ETH bálnák által tartott további top kriptovaluták közé tartozik:

a Bitpanda Ecosystem Token (BEST) 155,9 millió dollárral, a Polygon (MATIC) 150,2 millió dollárral, a SwissBorg (CHSB) 131,7 millió dollárral, a Chainlink 130,9 millió dollárral, az Uniswap (UNI) 72,7 millió dollárral, a Locus Chain (LOCUS) 70,1 millió dollárral és a Decentraland (MANA) 63,3 millió dollárral.

A dobogós helyezés pozitív hatással lehet a SHIB árfolyamára

Az, hogy a Shiba Inu képes volt az Ethereum bálnák között az élre törni, potenciálisan megújította a befeketők érdeklődését. Ez hatással lehet a SHIB árfolyamára, amelyre valóban ráférne egy pozitív löket. Néhány előrejelzés szerint a mémcoin sötét jövő előtt áll, és a befektetők számára tanácsos lenne megfontolni a tokenjeik eladását.

Shiba Inu árfolyam elemzés

A cikk írásának idején a SHIB 0,00001105 dolláron kereskedik, -1,1%-os csökkenéssel az elmúlt 24 órában. A heti grafikonon a Shiba Inu körülbelül 14%-os csökkenést mutat.

SHIB

Eközben a SHIB árfolyamot illetően a CoinCodex AI-előrejelzése, azaz a gépi tanulási algoritmusai azt jelzik, hogy a SHIB ára valószínűleg az év vége felé jelentős zuhanást fog tapasztalni. Az előrejelzés szerint a token 2023. december 30-án 0,00000361 dolláron kereskedhet. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek az előrejelzések a piaci feltételek és egyéb előre nem látható események alapján változhatnak.

Van remény a Shiba Inu számára

Egy jelenség, amely elhozhatná a mémcoin fellendülését a Shibarium fejlesztők jelenlegi fő fókusza: a layer 2-es megoldás.

A nem túl derűs kilátások mellett van a Shiba Inu tarsolyában valami, ami elhozhatná a mémcoim fellendülését. Ez nem más, mint a Shibarium névre keresztelt layer 2 megoldás, mellyel a fejlesztők célja, hogy “forradalmasítsák a Shiba Inu ökoszisztémáját”.

A Shibarium egy olyan layer 2 megoldás, amelynek célja a tranzakciók sebességének növelése és a költségek csökkentése a Shiba Inu ökoszisztémában. Az Ethereum hálózat alacsony skálázhatósága és a költséges gázdíjak eddig megakadályozták, hogy a Shiboshi NFT projekt, a Shib Metaverse, a DEX funkciók és a Shiba Inu játékok teljes mértékben kihasználják a bennük rejlő lehetőségeket. A Shibarium ezeket a magas költségeket úgy kívánja kezelni, hogy a tranzakciós adatok egy részét egy dedikált layer 2 infrastruktúrára helyezi át, miközben megtartja a közvetlen kapcsolatot az Ethereum-hálózattal.

A fejlesztés lehetővé tenné a tokenek égetését

Egy nemrégiben küldött Discord-üzenetében Shytoshi Kusama, a Shiba Inu vezető fejlesztője kijelentette, hogy a várva várt Shibarium Layer 2 megoldás egyik célja, hogy trilliónyi tokent égessen el.

Az új megoldás egy kulcsfontosságú része a hálózat egyik legkeresettebb funkciójához, amely a SHIB égető mechanizmusa. A fejlesztők szerint “a hálózaton minden tranzakciónak lesz egy implicit égetési hatása a SHIB tokenre”. Ez a mechanizmus minden alkalommal bekövetkezik majd, amikor a hálózaton belül tranzakciót hajtanak végre.

(A kriptovilágban a tokenégetés egy olyan folyamat, amelyet egyes blokkláncprojektek használnak a forgalomban lévő tokenek kínálatának csökkentésére, ami növeli az értéküket és a szűkösségüket.)

Bár a fejlesztők nem adtak pontos dátumot a megjelenésre, a csapat hangsúlyozta, hogy a válaszuk minden időkerettel kapcsolatos kérdésre az, hogy “hamarosan”.