A Onecoin kriptokirálynő visszatért, YouTube-on üzent a híveinek

Úgy tűnik, hogy Ruja Ignatova, közismertebb nevén a kriptokirálynő visszatért. A hatóságok 2017 óta megfeszített erőkkel keresik a csaló nőt, aki nemrég a YouTube-on jelentkezett be és üzent a Onecoin még mindig elvakult híveinek.

A Onecoin Ponzi-rendszer öt éven át zakatolt. Ezen idő alatt a kamu kriptovalutát és kihagyhatatlan befektetést ígérő projekt több mint 4 milliárd dollárt szedett össze világszerte. A multi-level marketing (MLM) sémát Ruja Ignatova bátyjával Konstantin Ignatovval és Sebastian Greenwooddal közösen indította el. A média többször hangoztatta, hogy a Onecoin a 21. század egyik legnagyobb átverése, Ignatova azonban sikeresen meggyőzte a befektetőket ennek az ellenkezőjéről. A történetnek azonban vége szakadt, amikor a vállalatnál több nyomozóhatóság is razziát tartott. Ruja 2017-ben az irháját mentve lelépett, miután a gyanútlan befektetők pénzéből luxusingatlant és jachtot is beszerzett magának.

A hatóságoknak az elmúlt 4 évben halvány lila gőzük nem volt, hogy hol tartózkodik Ruja. Bátyját, aki szintén nyakig benne volt a kamucoin projektben 2019 év elején letartóztatták a los angelesi repülőtéren. Ő később vádalkut kötött a nyomozókkal és beismerte bűnösségét pénzmosás és csalás vádjában.

A sajtó szerint Konstantin Ignatov a vallomásában arról is beszélt, hogy nővére az eltűnése előtt Szófiában élt, majd Athénbe utazott. A nyomozók azonban nem akadtak a legalább 230 ezer bitcoinnal meglépő nő nyomára.

Deep fake vagy valóban Ruja az?

Most azonban megjelent egy videó a YouTube-on, melyen állítólag Ruja Ignatova szerepel. A nő – aki a világ legnagyobb áldozatának tartja magát – azt ígéri, hogy azok a befektetők, akik már évek óta rá vártak komoly jutalomban fognak részesülni. Azt nem tudni milyen jutalom, hiszen utána azt mondta, hogy semmilyen szerverhez, pénzhez nem fér hozzá. A nő újabb “nagyszerű” ötlettel állt elő, melyhez állítólag a legjobb blokklánc szakembereket akarja felvenni, amihez persze pénz kell. Ekkor elkezd adományért kunyerálni, amiért egy szuper különleges tokent ígér cserébe annak a baromnak, aki még beveszi ezt az álszent szöveget. Világkörüli turnéra akar menni az új projekttel, már csak az a kérdés, hogy ezt hogyan akarja kivitelezni, mikor elvileg a fél világ nyomozóhatósága őt keresi.

A kérdés már csak az, hogyha egy holmi halandót egy nem tetsző komment miatt lekapcsol a közösségi média, akkor egy Interpol által körözött bűnöző, hogy a fenébe tud videókat megosztani a YouTube-on? Sokakban felmerül a kérdés, hogy a videón szereplő nő egyáltalán Ruja? Őszintén elgondolkodtató, hiszen elképesztően hasonlít a Onecoin alapítójára, viszont az angol akcentusa más. Ez a nő nem igazán tudja kiejteni a -th végződésű szavakat, ami sokaknak szokott gondot okozni az angol nyelvben, míg az “eredeti” Rujának ezzel nem volt gondja. Az arca mintha vékonyabb lenne, bár lehet “szegényt” megviselte a bujkálás. Egy biztos, ez egy újabb scam. Legyen a nő csak egy színész, vagy akár az igazi kriptokirálynő, mindenki óvakodjon tőle, hiszen nem hiányzik egy újabb Onecoin történet.

***Figyelem! A BitcoinBázis fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése fokozottan javasolt. Kereskedj felelősségteljesen.***

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük