A PayPal “a globális CBDC-k digitális tárcája” akar lenni

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dan Schulman, a PayPal vezérigazgatója csütörtökön kijelentette, hogy szerinte a fizetési óriás jelentős szerepet játszhat a digitális jegybankpénzek (CBDC) használhatóságában.

A vállalat befektetői tájékoztatóján Schulman elmondta, hogy a PayPalt “a globális CBDC-k digitális tárcájaként látja maga előtt.”

A PayPal újonnan bemutatott kriptóra vonatkozó termékfejlesztési terve magába foglalja a CBDC platformmá válást is. Schulman elmondta, hogy úgy látja, a PayPal digitális tárcái megfelelő utat jelentenek a jegybankok számára. Ugyanis ennek segítségével könnyen elterjeszthetik a tokeneket a fogyasztók között.

“A PayPal tökéletes partnere lehet a központi bankoknak és a kormányoknak, hogy ezeket a CBDC-ket modern módon terjesszék, és minél többen hozzáférhessenek a digitális gazdasághoz. Úgy gondoljuk ez a fő fókusza ennek az új üzletágnak.”

Néhány központi bank azonban még messze van a CBDC kibocsátástól. Christine Lagarde, az Európai Központi Bank vezetője szerint a digitális euró elérése évekig is eltarthat. A Federal Reserve pedig még mindig a lehetséges digitális dollár kutatási szakaszánál tart. Eközben Schulman elmondta, hogy a PayPal segíteni akarja ezeket a futó fejlesztéseket.

Paypal CBDC

Bemutatták a PayPal jövőbeni terveit

A PayPal a termék roadmap-jét a hónap elején mutatta be a 2020. Q4-es eredmények tájékoztatóján. Az esemény során Schulman “elavultnak” nevezte a jelenlegi pénzügyi rendszert, ami arra késztette a PayPal-t, hogy egy új üzletágat építsen fel. Az új csapat a blokkláncra és a digitális gazdaságra összpontosít. Schulman megismételte ezeket az érzéseit a mai befektetői call során is.

“Amint áttérünk egy modern technológiára – ami akár lehetne a főkönyvi technológia, vagy akár más technológia is -, elmozdulást fogunk tapasztalni abban, hogy a digitális értékformák hogyan mozognak az egész világon” – nyilatkozta.

A PayPal pedig azt tervezi, hogy alaposabban megvizsgálja az értéklánc többi digitális formáját is. Schulman megjegyzései szélesebb törekvésekre utaltak, nem csupán a CBDC terjesztésére. A termék roadmap “1. lépése” lehetővé teszi a kriptót, mint fizetési eszközt a PayPal-on. Schulman azt is jelezte, hogy a PayPal okosszerződések és tokenizálás révén más eszközök digitalizálását is tervezi.

“Ha a blokklánc néhány egyéb felhasználási területét is figyelembe vesszük, akkor beszélhetünk az eszközök digitalizálásáról … amelyek kisebb részekre bonthatók. Ez egyértelműen olyan dolgok, amit figyelünk és amelyek szerepelnek az ütemtervünkben” – állította.

Schulman szerint ennek a része a hosszú távú gondolkodás, és hogy milyen lehet egy új pénzügyi rendszer.

Ez egy olyan lehetőség, ami egyszer adódik több évtized alatt… ahol a meglévő síneket újra tervezik, és lehetőségünk van átalakítani azt,” – nyilatkozta Schulman.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.