A PayPal bejelentette, hogy megveszi a Curv kriptobiztonsági céget

A PayPal fizetési óriás bejelentette, hogy megveszi a Curv kriptobiztonsági céget. A vállalat azzal indokolta a vásárlást, hogy “a Curv segítségével felgyorsíthatja és kibővítheti a kriptovaluták és a digitális eszközök támogatásáért tett kezdeményezéseit”.

A PayPal hétfőn közölte, hogy megállapodott az izraeli központú Curv-vel a felvásárlással kapcsolatban. A Curv egy digitális eszközök biztonságát szolgáló felhőalapú infrastruktúra, mely globálisan vezető szerepet tölt be ezen iparágban.

Az ügylet pénzügyi feltételeit egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A CoinDesk még március 2-án arról számolt be, hogy a Calcalist jelentése szerint a Curv vállalatot 200–300 millió dollárért megvette valaki, de vevő kilétéről akkor még nem lehetett tudni semmit.

Joe Fernandez da Ponte, a PayPal alelnöke, valamint a blokklánc és kriptovaluta részleg vezérigazgatója most azt nyilatkozta az ügylettel kapcsolatban, hogy „a Curv felvásárlása azon erőfeszítésünk része, hogy olyan tehetségbe és a technológiába fektessünk, amely segít megvalósítani a befogadóbb pénzügyi rendszerrel kapcsolatos elképzeléseinket.”

A Curv csapatával folytatott beszélgetéseink során lenyűgözött bennünket a technikai tehetségük, a vállalkozó szellemük és az elmúlt években felépített technológia mögött rejlő gondolkodásuk. Örömmel üdvözöljük a Curv csapatát a PayPal-ban ”– tette hozzá.

A Curv társalapítója és vezérigazgatója, Itay Malinger kijelentette, “úgy érezzük, hogy a PayPal-nál nincs jobb otthon az innovációs utunk folytatásához.”

A PayPal közölte, hogy a felvásárlási ügylet 2021 első felében zárul le.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük