A PayPal CEO-ja az új bitcoin csapatáról mesélt [VIDEÓ]

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dan Schulman a PayPal CEO-ja a Decryptnek adott interjújában mesélt a fintech óriás kriptopénz piaci bővítéséről.

A PayPal októberben jelentette be, hogy sok évnyi ellenségeskedés után a platformon keresztül is lehetőség legyen a jövőben bitcoin vásárlásra. Dan Schulman a Decrypt magazinnak adott interjújában mesélt a PayPal terveiről és az új kriptopénz csapatról.

Schulman azzal indította az interjút, hogy rengeteg lehetőséget lát abban, hogy a cég részt vegyen egy új pénzügyi infrastruktúra építésében. Az újonnan létrehozott kriptopénz csapat a PayPalnál azon dolgozik, hogy a digitális pénzek hasznosságát növelje. Nem pusztán azt szeretnék, hogy az emberek rajtuk keresztül vásároljanak bitcoint, a PayPal ennél sokkal grandiózusabb babérokra tör. Az egész kriptopénz ökoszisztéma aktív szereplője szeretne lenni.

A PayPal bitcoin csapatához a cég különböző területeiről csatlakoztak a szakemberek és emellett egy tanácsadó testület vezeti az egység munkáját, ami kiterjed a szabályozási, a technológiai és a megvalósítással kapcsolatos kérdésekre is. A cég együtt dolgozik Wences Casares-szel, aki korábban a Xapo alapítója volt, és igazi keményvonalas kripto arc.

A fintech cég a bitcoin széleskörű elfogadása mellett most azon is dolgozik, hogy jobban megismerje az okos szerződéseket, tesztelik az Ethereum és más blokkláncok hálózati megoldásait, amivel a tranzakciókat és fizetési lehetőséget tudnák majd javítani a cégnél. Schulman kitért rá, hogy milyen frusztráló, hogy annak ellenére, hogy a digitalizáció korát éljük, a fogyasztók mégsem érezhetik a költségek csökkenését. Egy átlagos vásárló még mindig 2,8%-ot fizet tranzakciókra, de a szegényebb rétegek akár 5-10%-os díjakkal is szembetalálhatják magukat.

Bár a kriptopénz szektor felé abszolút nyitottan áll Schulman és a PayPal, a CEO elmondása szerint egyelőre nem terveznek bitcoint vásárolni céges forrásból azért, hogy kifejezetten a mérlegben szerepeltessék azt (mint ahogy azt a MicroStrategy és a Tesla tette az elmúlt hónapokban). A rendelkezésre álló extra készpénz állományból inkább cégeket szeretnének felvásárolni. Bár Schulman nem erősítette meg, de éppen a napokban röppent fel a hír, hogy a PayPal felvásárolhatja 500 millió dollárért a Curve kripto letéti szolgáltatót, mely abszolút beleillik a cég üzleti elképzeléseibe.

Végezetül pedig Schulman kitért a legutolsó konferencián említett ‘super app’-ról is. A cég ugyanis alapjaiban szeretné megreformálni a fizetési szolgáltatásokról kialakult képet a fejünkben. Online fizetések, kereskedők számára kialakított fizetési megoldások, pénzügyi szolgáltatások, de még digitális identitás is szerepel a cég azon listáján, ami a fejlesztéseket tartalmazza. A bankkártyától szeretnék az embereket a telefonos applikációs fizetések felé terelni, csakúgy, mint ahogy azt Kínában a WeChat tette. A PayPal 377 milliós digitális tárca állományával kellő ügyfél bázissal rendelkezik ahhoz, hogy valóban transzformatív változást hozzon a pénzügyek terén. Már csak a megvalósítás a kérdés, hogy hogyan fog ez sikerülni.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.