A Square megduplázta negyedéves Bitcoin tranzakciókból származó bevételét

Az emberek egyre több Bitcoint vásárolnak  a Square Cash App-ján keresztül.

A Square levélben számolt be a részvényeseknek 2020 harmadik negyedéves eredményeiről. A közlemény szerint a Cash App-on keresztül értékesített Bitcoinból 1,63 milliárd dolláros bevétele származott a cégnek. Ez 32 millió dolláros bruttó nyereséget jelent a vállalatnak.

Ez 1100%-os növekedést jelent 2019 harmadik negyedéves bevételéhez képest. Az árbevétel növekedett 2020 második negyedévéhez képest is, amikor Square 875 milliárd dollárt söpört be azoktól a fogyasztóktól, akik a Cash App-on keresztül vásároltak Bitcoint.

A közleményben kiemelik, hogy “a Bitcoin bevétel és bruttó nyereség a Bitcoin aktív és az egy ügyfélre jutó mennyiség növekedésének köszönhető”.

A Square Cash App szépen teljesít

A Bitcoin a Cash App kínálatának kulcsfontosságú része. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy készpénz küldésén és fogadásán túlmenően részvényeket vásárolhassanak és automatikusan befektethessenek részvényekbe vagy Bitcoinba is.

Ennek ellenére, bár magas bevételt generál, a Bitcoin mégsem a fő profitforrása a vállalatnak. A Bitcoinból származó 32 millió dolláros bruttó nyereség a Cash App 385 millió dolláros bruttó eredményének csak töredéke.

Sőt, a közlemény azt is megmagyarázza, hogy a vállalat miért nézi csupán a Cash App 435 millió dolláros bevételét, amely nem tartalmazza a Bitcoinból származó bevételt:

“A Bitcoinból származó bevételt levonjuk, mert az a szerepünk, hogy megkönnyítsük az ügyfelek hozzáférését a Bitcoinhoz. Amikor az ügyfelek a Cash App-on keresztül vásárolnak Bitcoint, csak egy pici árrést teszünk a Bitcoin piaci költségeire.  Ez általában ingatag és nem a mi irányításunk alatt áll.”

A Square vezérigazgatója, Jack Dorsey a jelentést magyarázva megismételte, hogy a vállalat úgy véli, hogy a Bitcoin lesz az “internet natív pénzneme”.

Ez túlmutat azon, hogy megvásárolhatóvá teszi a kriptovalutát a Cash App segítségével. A társaságnak könyveiben is szerepel Bitcoin. Októberben a Square 4 709 Bitcoin-t vásárolt, akkor 50 millió dollár értékben.

Ez a vásárlás – kombinálva a MicroStrategy jelentős Bitcoin-vásárlásaival és a PayPal belépésével a Bitcoin-térbe – segíthet megmagyarázni, miért ér most a Square Bitcoin-ja közel 72 millió dollárt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.